به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
متن سوال:
ضمن عرض سلام و خسته نباشید، من چند سؤال دارم که لطفا به آن پاسخ بفرمایید.
سؤال اول: آشنایی ایرانیان با اسلام و ایمان اونها به این دین از کجا شروع شد؟
سؤال دوم: آیا امیرالمؤمنین در جنگ عمر و ایرانیان نقشی داشتند؟
سؤال سوم: و آیا این جنگ نتایج مطلوبی در جهت ایمان ایرانیان داشت یا نه؟؟؟ آیا میتوان حاکمیت جناب سلمان و حذیفه بر ایران، ورود علویها در دوران حاکمیت عباسیان و دوران حکومت امیرالمؤمنین علیه السلام و تشریف فرمایی حضرت رضا علیهالسلام را از دلایل ایمان ایرانیان بر شمرد؟
متن پاسخ:
با عرض سلام و پوزش بابت تأخیر در پاسخگویی به سؤال شما؛ در ادامه پاسخ شما ذکر شده است:
طبق گواهى تاريخ، پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله در زمان حيات مبارکشان پس از چند سالى كه از هجرت گذشت، نامه هايى به سران كشورهاى جهان نوشتند و پيامبرى خود را اعلام و آنها را به دين اسلام دعوت كردند. يكى از آن نامه ها، نامه اى بود كه به خسرو پرويز پادشاه ايران نوشتند و او را به اسلام دعوت كردند، ولى چنانكه همه شنيده ايم خسرو پرويز نسبت به نامه آن حضرت اهانت كرد و آنرا دريد. خسرو به پادشاه يمن كه دست نشانده حكومت ايران بود دستور داد كه درباره اين مرد مدعى پيغمبرى كه به خود جرأت داده كه به او نامه بنگارد و نام خود را قبل از نام او بنويسد، تحقيق كند و عنداللزوم او را نزد خسرو بفرستد. ولى هنوز فرستادگان پادشاه يمن در مدينه بودند كه خسرو سقوط كرد و شكمش به دست پسرش دريده شد. رسول اكرم صلى الله عليه و آله قضيه را به فرستادگان پادشاه يمن اطلاع داد. آنها با حيرت تمام خبر را براى پادشاه يمن بردند و پس از چندى معلوم شد كه قضيه همچنان بوده كه رسول اكرم صلى الله عليه و آله خبر داده است. خود پادشاه يمن و عده زيادى از يمنى ها بعد از اين جريان مسلمان شدند و همراه آنان گروه زيادى از ايرانيان مقيم يمن نيز اسلام اختيار كردند. نيز در زمان حيات پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله، در اثر تبليغات اسلامى عده زيادى از مردم بحرين- كه در آن روز محل سكونت ايرانيان مجوس و غيرمجوس بود- به آيين مسلمانى درآمدند، و حتى حاكم آنجا كه از طرف پادشاه ايران تعيين شده بود مسلمان شد.
البته اگر از نظر فردى در نظر بگيريم، شايد اولين فرد مسلمان ايرانى سلمان فارسى است، و چنانكه مى دانيم اسلام اين ايرانى جليل آنقدر بالا گرفت كه به شرف «سَلْمانُ مِنّا اهْلَ الْبَيْتِ» نايل شد. سلمان نه تنها در ميان شيعيان احترام زياد دارد بلكه در ميان اهل تسنن نيز در رديف صحابه درجه اول به شمار مى رود. ("خدمات متقابل اسلام و ایران"، شهید مطهری، ص ۷۷، بخش آغاز اسلام ايرانيان)
إنشاءالله پاسخ سؤال دوم و سوم در شمارههای بعدی مجله الکترونیک ۱۸۴۱ منتشر خواهد شد.

|