نکته کامپیوتری
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
پارتیشن بندی
سلام خدمت خطابه غدیری های عزیز؛
آیا تا به حال شده که بخواین حجم یک پارتیشن پر از اطلاعات رو تغییر بدین؟ آیا هارد جدیدی خریدین که می خواین در ویندوز پارتیشن بندی کنین؟
آیا می خواین بدون اینکه اطلاعاتتون پاک بشه فرمت یک هارد رو عوض کنین؟ آیا می خواین پارتیشن هاتون رو تغییر سایز بدین؟
برای پاسخ به این پرسش ها، در این تاپیک با ما همراه باشین.
کمی در مورد پارتیشن صحبت کنیم. «پارتیشن»، به معنای تقسیم یا افراز هست که وقتی ما می گیم که می خوایم هارد رو پارتیشن بندی کنیم، یعنی می خوایم فضای اون رو به قسمت های مختلف تقسیم کنیم. این عملیات تنها به زمان خرید هارد منحصر نمی شه و ممکنه که بعد از چند ماه یا چند سال تصمیم به تغییر وضعیت اون ها بگیریم. از طرفی پارتیشن بندی معمولاً با پاک شدن اطلاعات همراه هست و هنگام پارتیشن بندی از روش های معمول، تمام داده های موجود در پارتیشن ها از بین میره. در این جا برنامه ای رو به شما معرفی می کنیم که بدون از بین رفتن اطلاعات می تونین با پارتیشن ها کار کنین.
Paragon Hard Disk Manager برنامه ای هست که با سرعت و دقت بسیار بالا، فرآیندهای مختلفی رو بر روی پارتیشن ها انجام می ده.
از قابلیت های مهم اون می شه به حفظ اطلاعات و داده های موجود درون پارتیشن ها، پشتیبان گیری از پارتیشن ها حتی ازکلّ هارد، پشتیبانی از تمامی نسخه های ویندوز و ... اشاره کرد. برای پارتیشن بندی یک هارد، بر روی اون کلیک راست کنین و به ترتیب زیر عمل کنین.


بخش 1 نوع پارتیشن رو مشخص می کنه. اگه اولین پارتیشن هست و می خواین که بر روی اون ویندوز نصب کنین، اون رو بر روی Primary Partition قرار بدین. در قسمت 2 حجم یا اندازه ی اون رو مشخص کنین. در قسمت 3 فرمت اون مشخص می شه که بهتره NTFS باشه.
قسمت 4 هم اسم پارتیشن رو مشخص می کنه که هر چیزی می تونه باشه (از قرار دادن نام با زبان فارسی جداً پرهیز کنین. ) در نهایت با زدن کلید Yes، تغییرات به صورت پیش نمایش نشون داده می شن. برای اعمال تغییرات بر روی هارد، مطابق تصویر، دکمه ی Apply رو بزنین.
مشاهده می کنین که برنامه شروع به اعمال تغییرات می کنه.
برای تغییر سایز پارتیشن هم، بر روی پارتیشن مورد نظر کلیک راست کنین و مطابق تصاویر عمل کنین.
در قسمت 1 اندازه ی پارتیشن انتخاب شده نشون داده می شه. قسمت 2 اندازه ی پارتیشن جدا شده یا ایجاد شده در ما قبل پارتیشن اصلی رو نشون می ده.
قسمت 3 هم اندازه ی پارتیشن جدا شده یا جدید ایجاد شده در بعد از پارتیشن اصلی رو نشون می ده. توجه داشته باشین که اندازه ی پارتیشنی که جدا می شه، فقط
می تونه به اندازه ی فضای خالی پارتیشن اصلی باشه. در نهایت با زدن کلید Yes پیش نمایش رو مشاهده می کنین و با زدن کلید Apply هم تغییرات بر روی هارد اعمال می شن.
مشاهده می کنین که فضای خالی درایو D به یک پارتیشن دیگه تبدیل شده. برای اضافه کردن این پارتیشن به پارتیشن بعدی یا همان E، ابتدا بر روی اون کلیک راست کنین و مطابق تصاویر عمل کنین.


همانند تصویر، بر روی فلش کناری بخش اندازه ی پارتیشن کلیک کنین و دکمه ی مربوط به اون رو به سمت راست انتقال بدین.
به این صورت، تمام فضای جدا شده از پارتیشن D به پارتیشن E منتقل میشه. بعد از این کار هم مجدداً کلید Apply رو بزنین تا بر روی سیستم اعمال بشه.
اگه می خواین فضایی رو از آخرین پارتیشن به اولین پارتیشن منتقل کنین چاره ای ندارین جزء این که اون فضا رو به ترتیب به پارتیشن ماقبل اضافه و سپس کم کنین و این کار رو تا رسیدن به پارتیشن اول ادامه بدین.
شما می تونین تمام تغییرات لازم رو بر روی پارتیشن ها انجام بدین و در نهایت کلید Apply رو بزنین تا تمام کارها یکجا انجام بشه، اما به شما توصیه می کنیم که مرحله به مرحله Apply رو انجام بدین؛ چرا که مشاهده شده که گاهی وقتا سیستم دچار اشکال می شه.
ملاحظه می کنین که این برنامه، امکانات بسیار زیادی داره؛ اما ما کاربردی ترین بخش های این برنامه رو آموزش دادیم.
موفق باشین.
تذکر1: سایت Khetabeghadir.com فقط ترفندهای کاربردی رو منتشر و در صورت نیاز، نرم افزاری رو هم در کنار اون معرفی می کنه.
لینک دانلود در صورتی قرار میگیره که دسترسی به نرم افزار مورد نظر سخت یا غیر ممکن باشه.
شما به راحتی می تونین نام برنامه ی مورد نظرتون رو در جستجوگرها جستجو و دانلود کنین. (مانند: دانلود Paragon Hard Disk Manager)
تذکر2: تمام حقوق مادی و معنوی این مطالب برای سایت KhetabeGhadir.com محفوظ است و انتشار آن فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
 |
تاریخ درج: 01/07/1393 | کد مطلب: 15 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2018