شرح جمله ای از خطابه ی غدیر
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
اَلَّذی ذَكَرَهُ اللهُ فی سورَةِ يس : ( وَ كُلَّ شَیءٍ اَحصَينَاهُ فِی اِمَامٍ مُبِينٍ )

اين علی علیه السلام كه إمامُ المُبينَ است، همان است كه خدا او را در سوره ی يس ياد كرده. و فرموده «وَ كُلَّ شَیءٍ» را اِحصاء كرديم در «اِمَامٍ مُبِينٍ».
اِحصاء به معنای برشمردن ، نوشتن و داشتن علم جزيی است. يك وقت شما یک مطلب كلي مينويسيد یا يك فرمول كلي ارائه می دهید يك وقت مسائل ریز اين فرمول كلی را مينويسيد. اگر مسائل ریز فرمول كلی را نوشتيد به شما ميگويند شما آن فرمول را اِحصاء كردهايد ، برشمرديد ، جزئیاتش را آورديد.
در اين جا پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله ميفرمايند: كه اين امام مبينی كه من تمام علمم را به او دادم ، فقط علم كلی و فرمول کلی ندارد ، تمام مسائل و جزئیاتش در آن ذكر شده است . تسلّط و اطلاع دقيقي با تمام جزييات دارد. هيچ چيزی نيست مگر اين كه علمش پيش اوست، به طور جزيی و به طور كلی.
قرآن كريم در آيه ی 7 سوره ی يس می فرمايد " وَ كُلَّ شَیءٍ اَحصَينَاهُ فِی اِمَامٍ مُبِينٍ" كُلَّ شَیءٍ هم شامل كليّات میشود و هم شامل جزئیات .
يعني مثلاً تعداد نوترون های زمين در اِمَامٍ مُبِينٍ احصاء شده. تعداد كهكشان ها احصاء شده. فراگيری كهكشان ها نسبت به موجودات ديگر احصاء شده تعداد برگ هاي درختان در همه ی هستی احصاء شده . اين احصاء معنايش اين است كه علم به جزيیات دارد.
و وقتی میگويد كُلَّ شَیءٍ ، چيزی نمی ماند مگر اين كه دانش آن در اِمَامٍ مُبِينٍ است و اين را بارها گفتيم كه ويژگی دانشی كه الهی باشد و خدا بدهد اين است كه دانش با توانايی مساوی است ؛ بر خلاف علوم اكتسابی كه علم يك چيزی است ، قدرت يك چيز ديگر. در علوم الهی ، علم و قدرت باهم مساوی هستند و هرجا كه علم باشد ، قدرت هم در آن جا خواهد بود.
"والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته"
 |
تاریخ درج: 15/11/1393 | کد مطلب: 1 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1901