پاسخ یک سوال
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
متن سوال:
معاد چیست؟
متن پاسخ:
با سلام؛ خوشحالیم که به سایت خطابه ی غدیر آمدی و سؤالت را از دوستان غدیریت پرسیدی. امیدواریم بخش های مختلف سایت را ببینی و از آن استفاده کنی و در ادامه هم، پاسخ سؤالت را مشاهده کنی.
معاد در لغت، از ریشه ی «عَوَدَ» به معنی زمان و مکان بازگشت است و در اصطلاح، به قیامت و جهان پس از مرگ گفته می شود.
در عالم آخرت و معاد، به رفتار انسان ها در دنیا رسیدگی می شود و پاداش اعمال نیک و عذاب اعمال بدشان مشخص می گردد. در نتیجه یا راهی بهشت می گردند یا راهی جهنم. در معاد، آدم ها می توانند، جزای اعمال این دنیای خود را ببینند. معاد از اصول پنج گانه ی دین است و اعتقاد به آن مهم است.
شاید بگویی اگر معاد (قیامت و زندگی پس از دنیا) نمی بود، چه می شد؟
حتماً می دانی که خدا عادل است؛ یعنی ظلم نمی کند. حق هر کسی را به او می دهد. اگر خوبی کرده باشد، به او پاداش می دهد و اگر بدی کرده باشد، عذابش می کند. اما سؤال اینجاست که چه موقع خدا پاداش می دهد و عذاب می کند؟
ممکن است پاسخ داده شود که در همین دنیا! مثلاً شما به یک فقیر کمک می کنی و خدا بلا را از جان شما دفع می کند. یا کسی به پدر و مادرش بی احترامی می کند و خدا او را در زندگیش دچار مشکل می کند. و ... اما برخی کارها هستند که این دنیا، ظرفیت پاداش و عذاب شان را ندارد! مثال:
در نظر بگیرید شخصی را که چندین نفر را در طول عمرش کشته است! باید با او چه کرد؟ چه کار کنیم که برابری کند با ظلم هایی که کرده است؟ نمی توانیم که او را چندین بار بکشیم!!!
یا فرض کن، فردی جان چندین انسان را از مرگ حتمی نجات دهد! چگونه باید از او تشکر کرد؟ آیا می شود به او دوباره جان داد؟ کاری در این دنیا نمی توان کرد که معادل عمل نیک او باشد. هر چقدر از او تشکر کنیم، کم است. به همین خاطر است که خدا، عالمی دیگر را خلق کرده است و همه بعد از مرگ در آن جا حاضر
می شوند تا جزای کارهایشان را ببینند. آن عالم، ظرفیت پاداش و عذاب تمام کارهایی که آدم ها در این دنیا کرده اند را دارد. تا این جا کمی با معاد آشنا شدیم؛ اما
می ماند خصوصیات و چگونگی اش. بسیاری از آیات قرآن درباره ی معاد است و خصوصیات زندگی بعد از این دنیا را بیان می کند.
همچنین امامان ما علیهم السّلام، در طول عمرشان دربار ه ی آن ها هم توضیحاتی فرموده اند و شاگردان شان و علمای شیعه سخنان آن ها را در کتاب های شان نوشته اند و نسل به نسل منتقل کرده اند تا امروز من و تو بتوانیم درباره ی آن اطلاعاتی داشته باشیم.
اگر خواستی بیشتر بدانی، به ما ایمیل بزن! سؤال دیگری هم داشتی، در خدمتیم!
خدانگهدار

|
تاریخ درج: 28/11/1393 | کد مطلب: 9 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2206