معرفی دشمنان
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
میرزا غلام احمد
میرزا غلام احمد در سال ۱۸۳۵ میلادی در روستایی به نام قادیان از شهرستانهای گرداس پور پنجاب از توابع هندوستان به دنیا آمد. او از سن پایین به فراگیری قرآن و تعلیمات مذهبی پرداخت سپس شروع به تعلیم علم منطق و فلسفه و پس از آن به یادگیری علم موعظه پرداخت.
میرزا غلام احمد از همان سالهای نخست زندگی علم طبابت را در نزد پدرش که طبیب بود آموخت. بعدها این علم به کمک او آمد و هنگام درمان بیماران این عمل را به قدرت شفابخشی خود نسبت میداد و آن را معجزهی خود مینامید (دفع اوهام- ظاهر بن عاملی – جلد یک).
در آن سالها پیام آوران مسیحی از اغلب کشورها خصوصاً انگلستان به هندوستان میآمدند و دین مسیحیت را تبلیغ میکردند. میرزا غلام احمد در آن سالها با توجه به سواد و علم موعظهی خود با این مبلغین به مجادله و مناظره میپرداخت و از باورهای اسلامی دفاع میکرد. کم کم او مریدان و پیروانی در پنجاب و هندوستان پیدا کرد.

زمانی که به سن چهل سالگی رسید بعد از مرگ پدرش ادعا کرد از طرف خداوند مستقیما مامور شده است تا اصلاحاتی را در دین اسلام به وجود بیاورد. در ادامه میرزا غلام احمد گفت که از کسانی است که هر صد سال یک بار توسط خداوند برای نجات دین مبعوث میشوند.
بعدها اظهار نمود که برگزیدهی خداوند و ناجی بشریت است و خود را مهدی موعود یا مسیح نامید. در سال ۱۹۰۱ میلادی صراحتا خود را نبی و رسول خدا معرفی کرد و لفظ راوی حدیث نبوت را از بسیاری از آثار تالیفی خود برداشت.
او که شفای بیماران صعب العلاج و کشته شدن ناگهانی دشمنان خود را معجزهی نبوت خود مینامید، در طول زندگی خود هفتاد کتاب تالیف کرد که مهمترین آنها حقیقه المهدی است که در آن دلایل منجی بودن خود را آورده است.
در سال ۱۹۰۴ میلادی میرزا غلام احمد خود را کریشنا یا منجی آئین هندو نیز نامید و کم کم خود را خاتم اولیای الهی دانست. این گونه طرفداران او و مذهب قادیان در هند شکل گرفت. از آن جایی که میرزا غلام احمد قادیانی مورد توجه و عنایت استعمار انگلیس بود تا پایان عمر به تبلیغ این مذهب پرداخت.
سرانجام او در سال ۱۹۰۸ میلادی در لاهور پاکستان از دنیا رفت و جسد او توسط مریدان و پیروانش به قادیان منتقل و دفن شد.
پس از مرگ او فرقهی ضالهای که او بنیان نهاده بود توسط طرفدارنش با نام حرکت احمدیهی لاهور ادامه یافت و جماعت مسلمین احمدیه را شکل داد (مجموعه قادیانی – جلد ۲۲).

|
تاریخ درج: 16/05/1396 | کد مطلب: 8 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 886