معرفی دشمنان
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
سالم مولی ابی حذیقه
سالم مولی ابی حذیقه را از اهالی ایران می دانند که ابو حذیقه او را به عنوان غلام خریداری کرد و به او زبان عربی آموخت . سپس او را به عنوان فرزند خوانده ی خویش قبول کرد. در همان اوایل بعثت ابو حذیقه به همراه همسرش و سالم اسلام آوردند.
ایشان جزو اولین مهاجران بودند. سالم قرآن را با صوتی زیبا و دلنشین می خواند. حسادت سالم از آن جایی آغاز شد که رسول خدا صلی الله علیه و آله در روز غدیر امیرالمومنین علی علیه السلام را به جانشینی خود معرفی کردند. آن جا بود که ابو حذیقه و به پیروی او سالم هردو در ماجرای عقبه و پس از آن نوشتن صحیفه ی ملعونه شرکت کردند. سلیم بن قیس نام او را جزو امضا کنندگان صحیفه آورده است.
هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله در بستر بیماری بودند، گروهی را تحت سپاه اسامه برای جنگ فرستادند که سالم نیز جزو ایشان بود ولی سالم و بقیه سپاه از فرمان رسول خدا صلی الله علیه و آله سرپیچی کردند و در نزدیکی مدینه ماندند. (1)

وقتی بیماری رسول خدا صلی الله علیه و آله شدت گرفت و خبر آن به خلیفه ی اول رسید، او خود را برای اقامه ی نماز جماعت به مسجد رساند. پیامبر صلی الله علیه و آله که از شنیدن این خبر بسیار ناراحت شدند خود را به مسجد رساندند و با کنار زدن خلیفه ی اول خودشان به نماز ایستادند. سالم جزو کسانی بود که بر پشت خلیفه ی اول به نماز ایستاده بود.(2) به روایت سلمان فارسی سالم جزو ده نفری بود که با خلیفه ی اول بیعت کردند.
نام سالم را در مهاجمین به خانه ی امیرالمومنین علی علیه السلام ، شکستن در منزل آن حضرت و بی احترامی به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها آورده اند (3) و زمانی که امیرالمومنین علیه السلام را به مسجد آوردند و خلیفه ی اول برای کم ارزش کردن کلام امیرالمومنین علیه السلام متوسل به حدیث جعلی شد، این سالم مولی ابی حذیقه بود که شهادت دروغ داد و بیان کرد که او نیز این حدیث را از رسول الله صلی الله علیه و آله شنیده است.(4)
سالم در سال 12 هجری در دوران خلیفه ی اول در جنگ یمامه به همراه ابو حذیقه کشته شد.
(1)ارشادالقلوب-جلد دوم
(2) صحیح البخاری -جلد یک
(3)اختصاص شیخ مفید- جلد دوم
(4)کتاب سلیم بن قیس - صفحه 153 و 154

|
تاریخ درج: 10/08/1396 | کد مطلب: 2 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1146