قرارهای اخلاقی
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
موضوع: نظافت و بوي خوش - آنچه پيامبر صلی الله علیه و آله دوست دارد.
پيامبر صلی الله علیه و آله شادان و خندان فرمودند:"يا ابا الحسن، صداق فاطمه را به چه مهر ميبندي؟"
حضرت علي علیه السّلام کرد:"پدر و مادرم فداي تو باد يا رسول الله... از مال دنيا تا امروز، يك شتر دارم و يك شمشير و زره و چيز دیگری ندارم."
پيامبر فرمودند:"با شتر كار ميكني و بار ميبري و سفر ميكني. با شمشير هم جهاد ميكني، اما زره را ميتوان فروخت و در اين كار خير مصرف كرد. خرسند باش يا ابوالحسن كه عقد شما را خداوند در آسمانها بسته است."
پس اميرالمومنين علیه السّلام زره را فروختند و پول را خدمت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله آوردند. پيامبرصلّی الله علیه وآله دست بردند و يك مشت از آن پولها را به بلال دادند و فرمودند:"از براي فاطمه، عطر و عود بخر." (زندگاني حضرت زهرا(س)، عمادزاده.).
فرض كنيد در جايي عمومی مثل تاكسي، مترو، مجلس روضه يا ... نشسته ايد. فردي وارد ميشود و كنار شما مينشيند. بوي بدن او بسيار بد است و شما را به شدت آزار ميدهد، به طوري كه نميتوانيد تحمل كنيد. بي اختيار خود را عقب ميكشيد و از او فاصله ميگيريد.
یا دوستي براي صحبت با شما جلو ميآيد و به شما نزديك ميشود، شروع به حرف زدن ميكند. اما شما عقب عقب ميرويد و سعي ميكنيد كمي از او دور بايستيد. چرا كه بوي دهان او اصلاً مطبوع نيست. حالا آش رشته با سير خورده يا آبگوشت با پياز فرقي نميكند.

مهم اين است كه الان بدون اين كه خود بداند، ديگران را ميآزارد. مگر ما مسلمان نيستيم؟ مگر اسلام دينِ پيامبرِ خاتم صلّی الله علیه وآله نيست، كه فرمودند: "از دنياي شما سه چيز را دوست دارم، (از جمله) بوي خوش." (وسائل الشيعه، ج۱۷.). پس چرا ما كه پيروان آن حضرت هستيم اين چنين عمل ميكنيم؟
پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله بيشتر لباس سفيد ميپوشيدند و آن لباس هميشه تميز و خوش بو بود. دندانهاي خود را با مسواك تميز مينمودند. با اين كه بدن حضرت از هر آلودگي پاك بود و عرق ايشان بوي خوش داشت، بازهم از عطر استفاده ميكردند.
همهی ما جمله مشهور "النظافه من الايمان" (نهجالفصاحه، ص ۶۳۶.) را در خاطر داريم. اما چند نفر از ما به آن پاي بند است, معلوم نيست.
شايد بانوان محترم بگويید: "بوي خوش براي مردان مستحب است و بوي خوش زن را، نبايد نامحرم حس كند."
اين حرف كاملاً درست و قابل قبول است. اما در جواب بايد بهایشان گفت:"ميتوان به گونهاي از بوي خوش استفاده كرد كه در برخورد با محارم خوش بو باشيم، در ضمن اين بو به مشام نامحرم نرسد. مانند آن كه در مجلسي كه نامحرم نيست از بوي خوش استفاده كنيم. ثانياً ميتوانيم چنان در نظافت خود كوشا باشيم كه از ما بوي بد و نامطبوع هم به مشام نرسد. به تعبیر دیگر هيچ بوي بدی از ما به مشام نرسد.
بياييد دوباره به خود بنگريم و درباره مسلماني خود بينديشيم. شايد اگر ما به سنت نبوي عمل ميكرديم، اسلام پيروان بيشتري پيدا ميكرد.

|
تاریخ درج: 23/11/1396 | کد مطلب: 4 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1148