معرفی ادعیه
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
دعای جوشن کبیر
دل بی تاب و شوریده در این دنیای غبار آلود، گاه آن چنان بی تاب و آسیب پذیر می شود که لرزان به دنبال حرم امنی می گردد که در کنج آن پناه گیرد. زانو به بغل گرفته و لختی آرامش یابد. در کنار سرچشمه ی نیکی ها سیراب شود و در اوج ناامیدی امیدوار. دل به کرم او ببندد که جز به فضل او امید نیست.
او که بهترین گشایشگران است و او که درگذرنده ی هر خطا و زشتی است و بهانه های توبه کاران را می پذیرد، و باز هم اوست که زشتی ها را می پوشاند، بی آن که حتی سرزنشی کند.و عجب آن که این خداوندگار حکمت و رحمت ، او که به هزار و یک نام و صفت در دعای جوشن کبیر می خوانیمش، خود راه نجات و فرار را به بنده ی گناهکارش می آموزد. او که مهرورز بر هر مهرجویی است و او که پزشک قلب های بیمار است، از زبان پیامبرش صلّی الله علیه و آله و سلم بر بندگانش رحم می آورد و دعایی را به ایشان می آموزد که چون زرهی از ایشان محافظت خواهد کرد و چون شمشیری مشکلات را از هم خواهد درید و چون پناهگاهی یاور غریبان و ره گم کردگان خواهد بود.
این جوشن که با نام های حضرتش آب دیده شده ، پناه فراموش کارانی می شود که دل به کرم و بزرگی اش بسته اند. هر آن که این جوشن را بر تن کند و ایمان خود را در حفاظ آن گیرد را، دیگر چه هراس از دنیا و دشمنانی که در پس پرده ی ظلم و ریا مخفی شده اند. چرا که می داند تنها اوست که میخنداند و میگریاند و تنها اوست که میمیراند و زنده میکند.

دعای موسوم به «جوشن کبیر» برای اولین بار بر بهترین بندگان، پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله نازل شد. جبرئیل امین از سوی پروردگار پیام آورد که جوشن زمینی ات را از تن برکن که با خواندن این دعا زرهی بر تن خواهی کرد که تو را ایمن می دارد و سپس بر ایشان مژده داد که این زرهی است برای تو و امت تو در سختی ها و نگرانی ها (مهج الدعوات، سید بن طاووس، ترجمه طبسی).
آن گاه که امیرالمومنین علیه السلام فرزندش امام حسین علیه السلام را وصیت می کند که این دعا را بر کفن مبارکش بنویسد شاید بفهمیم که این دعا چگونه، یاریگر بزرگی است، که خود شافع تمامی امت است در روز جزا.
امیرالمومنین علیه السلام در ادامه فرزند را می فرمایند:« این دعا را تعلیم کن بر اهلت و ایشان را به خواندن دعا ترغیب کن و آن هزار اسم است و اسم اعظم خداوند در بین آن هاست» (بلد الامین و مصباح کفعمی).
هرکه او را به این نام ها بخواند دعایش مستجاب است چرا که تنها اوست که خواهش خواهشمندان را می داند و حکمتش دگرگونی نمی پذیرد.
دعای جوشن کبیر در روز اول ماه مبارک رمضان و شبهای قدر توصیه شده است و آن که صاحب عرش و فرش است خود راه رستگاری و زمان و مکان آن را بیشتر می داند. این دعا صد فصل است و هر فصلی مشتمل بر ده اسم الهی است و در آخر هر فصل باید گفت" سُبْحَانَکَ یَا لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ یَا رَبِّ " و در بلد الامین است که در اول هر فصل بِسْمِ اللَّهِ بگوید و در آخرش "سُبْحَانَکَ یَا لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ یَا رَبِّ یَا ذَا الْجَلاَلِ وَ الْإِکْرَامِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ".
او را به نام های بزرگی که خود به ما آموخته، می خوانیم و از او می خواهیم به حرمت نام های بلندش دل هایمان را به هر چه میل اوست دگرگون کند و نجاتمان دهد از هرچه بر خلاف و خواسته ی اوست.
الهی آمین

|
تاریخ درج: 16/02/1397 | کد مطلب: 6 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 721