معرفی ادعیه
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
دعای عشرات
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ مِنْكَ فِي نِعْمَةٍ وَ خَيْرٍ وَ بَرَكَةٍ وَ عَافِيَةٍ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ نِعْمَتَكَ وَ خَيْرَكَ وَ بَرَكَاتِكَ وَ عَافِيَتَكَ بِنَجَاةٍ مِنَ النَّارِ وَ ارْزُقْنِي شُكْرَكَ وَ عَافِيَتَكَ وَ فَضْلَكَ وَ كَرَامَتَكَ أَبَداً مَا أَبْقَيْتَنِي.
خدايا، در حالى صبح كردم كه از جانب تو در نعمت و خير و بركت و سلامتى كامل بودم، پس درود فرست بر محمّد و خاندانش و نعمت و خیر و برکات و سلامتی را بر من با نجات از اتش دوزخ تمام کن و همواره شکرگزاری و سلامت و فضل و کرامتت را تا زمانی که زنده هستم روزی من فرما.»
دعای عشرات را اولین بار امیرالمومنین علی علیه السلام به فرزند خود امام حسین علیه السلام آموختند و از ایشان خواستند که این دعا را جز به شیعیان خویش آموزش ندهند. این دعای معتبر که در بسیاری از نسخههای شیعی موجود است دارای مضامین اخلاقی، اعتقادی و شهادتین میباشد. در بین نسخههای مختلف این دعا تفاوتهای ناچیزی وجود دارد. شیخ طوسی این دعا را در کتاب "مصباح المتهجد" آورده و از زبان امام صادق علیه السلام این دعا و برکات آن را به ما این گونه معرفی میکند: « نزد ما حرزهایی است که ان را پنهان نگه داشتهایم و به دیگران نمیآموزیم. بر پدرم شهادت که او از پدرش و از جدش مرا آگاه ساخته است که حضرت علی علیه السلام فرمودند اگر هر بامداد و شامگاهان دعای عشرات را بخوانی هزار هزار فرشته به آن کار وا داشته اند که هر فرشته از نظر سرعت در نوشتن نیروی هزار هزار نویسنده خواهند بخشید و هزار هزار فرشته برای طلب آمرزشت نماینده خواهند شد به هر فرشته آمرزش کننده ای نیروی هزار هزار گوینده در سرعت گفتار خواهند بخشید. هر انچه بخواهی و آن چه دوست داری در آن روز بدست میآوری.

روز تو تمام نمیشود مگر این که خواستهی تو برآورده شود وهر چه و هر کجا باشد به جز شهادت نمیمیری و در سراسر زندگیت خوشبخت خواهی بود و هرگز به تهیدستی و دیوانگی و پریشانی مبتلا نخواهی شد. برای تو در هر روز به اندازه سنگینی هر نفس هزار هزار حسنه مینویسند و هزار هزار بدی را محو و نابود میکند و هزار هزار رتبه را بالا میبرد و آسمان و زمین برای تو آمرزش میخواهند تا اینکه در برابر خداوند عزوجل بایستی و برای هر کسی حاجتی بخواهی ادا شود و هر حاجتی برای خود و دیگران تا پایان زندگی دنیا و اخرت ادا میشود.» در آغاز این دعا پس از نام بردن صفات توحیدی حضرت حق و منزه دانستن خداوند او را گواه میگیریم بر شهادتی که بر زبان میرانیم و میدانیم گواهی او ما را کافی است. آن گاه شهادت میدهیم بر یگانگی خدا و رسالت پیامبر و ولایت امیرالمومنین و فرزندانش و بر زبان و دل اعتراف میکنیم که این اولیای برگزیده خداوند، نه گمراهند و نه گمراه کننده و ایشان حجتهای خداوند بر روی زمین هستند. «اللَّهُمَّ اكْتُبْ لِی هَذِهِ الشَّهَادَةَ عِنْدَكَ حَتَّى تُلَقِّنَنِيهَا یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ أَنْتَ عَنِّی رَاضٍ إِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيرٌ خداوندا، شهادت من را نزد خود و برای من ثبت کن تا آن را در روز قیامت بر زبانم جاری کنی درحالى كه از من خشنود باشى،همانا تو بر انچه مى خواهى توانايى..»
در پایان دعا علاوه بر سپاس فراوان از خداوند، نامهای خداوند را با جملاتی هرکدام را ده بار تکرار میکنیم. جملاتی چون«استغفار، یا الله، یا رحمن، یا رحیم، یا بدیع السماوات و الارض و....» علت نام گذاری این دعا به عشرات به خاطر این تکرار ده تایی میباشد
منابع:
دعای عشرات – مفاتیح الجنان- شیخ عباس قمی
بحار الانوار – علامه مجلسی- جلد ۹۲

|
تاریخ درج: 17/04/1397 | کد مطلب: 3 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1095