معرفی علما و اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
یونس بن یعقوب
یونس بن یعقوب بجلی کوفی مردی بود از دیار کوفه که در زمان امام صادق علیه السلام به کوفه آمد. برخی تاریخ نویسان مذهب او را فطحی یا واقفی دانسته اند که بعدها توبه نموده است ولی هر صورت از هنگامی که با امام صادق علیه السلام آشنا شد، در زمرهی شاگردان ایشان در آمد و از جمله فقهای شیعه محسوب میشود. مادر یونس خواهر معاویه عمار از راویان بزرگ احادیث شیعه بود. یونس همچنان در کوفه ساکن ماند و در طی سفرهایی که در طول سال های طولانی به مدینه میکرد محدث و راوی احادیث امام صادق علیه السلام بود. در زمان امام موسی کاظم علیه السلام باز هم متولی امام در کوفه بود و او را وکیل امام موسی کاظم علیه السلام در کوفه دانسته اند. او خود روایت کرده است که: «حضرت كاظم عليه السلام ـ به من مطلبى فرمود كه مايه شادمانى من است.

حضرت فرمود: به خدا قسم، ما به تو اعتماد داريم، تو مردى از ما خاندان هستى. خداوند تو را با رسول خود و اهل بيتش قرار دهد و خدا، ان شاء اللّه، اين كار را خواهد كرد.» ( رجال شیخ طوسی- جلد اول). از او احادیثی در باب امام زمان عج الله فرجه الشریف روایت شده است و کتابی در مورد حج بنام آثار الحج از او موجود است. احادیث یونس بن یعقوب در کتاب اصول کافی آمده است.
از یونس بن یعقوب ۳۱۴ حدیث از سه امام شیعه یعنی امام صادق علیه السلام، امام موسی کاظم علیه السلام و امام رضا علیه السلام روایت شده است.
یونس در زمانی که امام رضا علیه السلام هنوز در مدینه بودند به انجا آمد و در همان جا وفات کرد. امام رضا علیه السلام دستور دادند برای او قبری در بقیع آماده کنند که این کار با مخالفت مردم مدینه رو به رو شد. چرا که او را اهل عراق میدانستند. امام رضا علیه السلام بر دفن یونس بن یعقوب در بقیع اصرار فرمودند و او را از موالیان جد بزرگوارشان امام صادق علیه السلام معرفی کردند.
امام رضا علیه السلام خود در دفن او حاضر شدند و بر پیکر او نماز خواندند و سپس در جواب صفوان بن یحیی که از او راجع به یونس سوال کرد فرمودند:«یونس اگرچه ساکن عراق بود اما مولی جد بزرگوارم امام صادق علیه السلام بود. لطف الهی را دربارهی او مشاهده کن که او را از عراق به جوار پیامبر خود صلی الله علیه و آله وسلم انتقال داد.» (اختیارمعرفه الرجال – صفحه ۳۸۷).

|
تاریخ درج: 02/05/1397 | کد مطلب: 7 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1051