معرفی ادعیه
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
صلوات شعبانیه
خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست
و دلم را با طاعتت آباد کن و به نافرمانی از خود رسوایم مساز
ماه شعبان ماهی است که با برکات بسیار همراه است و یکی از اعمالی که در این ماه بسیار توصیه شده است صلوات بر پیامبر و اهل بیت ایشان است. صلوات شعبانیه دعایی است که از امام سجاد علیه السلام نقل شده است و مستحب است که هر روز ماه شعبان هنگام ظهر شرعی و نیز شب نیمه ی ماه شعبان خوانده شود. عبارت صلوات در این دعا بارها تکرار شده است وخواننده این عبارات از خداوند میخواهد که درود خویش را بر حضرت محمد صلی الله علیه و آله و خاندان او نازل کند. آنچه در صلوات شعبانیه آمده بیشتر تأکید بر جایگاه اهل بیت پیامبر و امامان شیعه است. انسان تا مضطر نشود و حالت غریق پیدا نکند ، متکی به خدا نمی شود و تا متکی نشود در سلوک خود به نتیجه نمی رسد.. وقتی این حالت در انسان شکل گرفت کشتی نجات او اهل بیت علیهما السلام خواهند بود. شرط نجات ، رسیدن به حالت غریق است چراکه تا احساس نیاز نکند و خود را مستغنی بداند این دستگیری اتفاق نمی افتد . عبور از همه فتنه ها و ابتلائات نیز با تکیه براین تکیه گاه ممکن است واین مخصوص امت ما نیست. همه امت ها در فتنه ها با صلوات عبور می کردند:« مثل اهل بیتی کمثل سفینه النوح من رکبها نجی و من ترکها غرق»

در این دعا اعتراف می کنیم که اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله، گنجینه علم، محل رفت و آمد فرشتگان، جایگاه رسالت الهی و محل نزول وحی هستند و پیشتر رفتن از اهل بیت یا بازپس ماندن از ایشان مانع نجات است و کسانی به مقصود میرسند که همراه و ملازم اهل بیت باشند و در ماه پر برکت شعبان در این دعا از خداوند میخواهد که خانه قلبش را با اطاعت آباد کند و او را با معصیت به رسوایی نکشد. « این ماه ماه پیامبر توست، آن سرور فرستادگان و شعبانی که آن را به رحمت و رضوانت پوشاندی.» از طرفی ماه شعبان ماهی است که پیامبر اسلام صلی لله علیه و آله به خواندن نمازهای آن و گرفتن روزه و شب زنده داری در آن مداومت داشته است و به مسلمانان نیز توصیه ی بسیار کرده اند پس در این دعا از خدا می خواهیم:« خدایا! ما را در این ماه به پیروی از روش و رسیدن به شفاعتش یاری فرما. خدایا! او را برا من شفیعی با شفاعت پذیرفته و راهی روشن به سویت قرار ده و مرا پیرو او گردان تا آنگاه که تو را در قیامت دیدار کنم. درحالیکه از من خشنود باشی و از گناهانم چشم پوشیده باشی و رحمت و رضوانت را بر من واجب نموده و مرا در بهشت و جایگاه خوبان درآورده باشی.»
این دعا را شیخ طوسی در کتاب مصباح المتهجد خود آورده است و در مفاتیح الجنان شیخ قمی نیز در اعمال مشترکه ی ماه شعبان توصیه شده است.

|
تاریخ درج: 16/05/1397 | کد مطلب: 6 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 719