معرفی ادعیه
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
دعای روز عید قربان
دعای 48 صحیفه ی سجادیه
اَللَّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ مَیْمُونٌ، وَالْمُسْلِمُونَ فیهِ مُجْتَمِعُونَ فى اَقْطارِ اَرْضِکَ، یَشْهَدُ السَّآئِلُ مِنْهُمْ وَالطَّالِبُ وَالرَّاغِبُ وَالرَّاهِبُ، وَاَنْتَ النَّاظِرُ فى حَوآئِجِهِمْ
خداوندا این روزی با برکت و میمون است، و مسلمانان در هر جای زمین تو در آن اجتماع دارند، سؤال کننده، و خواهنده، و امیدوار و ترسنده حضور دارند، و تو ناظر در حوائجشان هستی.
دعای چهل و هشتم گنجینه ی صحیفه ی سجادیه از زبان امام زین العابدین علیه السّلام در روز عید قربان بیان شده است. این دعا که در بیشتر کتاب های شیعی خواندن آن در روز عید قربان سفارش شده است بیست و هشت فراز دارد. در این دعا امام سجاد علیه السّلام بیست و یک بار بر پیامبر صلّی الله و علیه و آله و خاندانشان صلوات می فرستند. حضرت با زبان شیرین خود عید قربان را یکی از پربرکت ترین اعیاد مسلمانان جهان نام می برند و دست حاجت خواهی در این روز به سوی بزرگ پروردگار جهانیان می گشایند.

چرا که می دانند هرحاجتی که بر بندگان خداوند روا می باشد جز نشانه ی نیاز ما به پروردگار نیست و اضافه می فرمایند: «هرگز به خیری نرسیدهام مگر از جانب تو، و هرگز احدی از من شری را برنگردانده غیر تو، و در امر آخرت و دنیایم به کسی جز تو امید ندارم.»
آن گاه قدم را فراتر می نهند و با زبان دعا می آموزند که شفاعت هیچ کس نزد پروردگار پذیرفته نیست مگر اهل بیت پیامبر علیهم السّلام. امام در این دعا به حقی اشاره می کند که اختصاص به اهل بیت رسول خدا علیهم السّلام داشته است و توسط غاصبان به غارت رفته است و بلافاصله اعلام می نمایند که «و تقدیر آن به دست توست، فرمانت مغلوب نشود» سپس بر دشمنان رسول خدا و غاصبین از اولین تا آخرین ایشان لعنت می فرستند و دست تظلم به درگاه حق می گشایند.
در این روز پر برکت پروردگار بر بنده و فرستاده ی خود ابراهیم علیه السّلام رحمت آورد پس ما نیز در این روز «از غضب تو به تو پناه میبریم، پس بر محمد و آلش درود فرست و پناهمان ده» از فراز قربانگاه شهادت می دهیم که هرچه بر ما روا نموده می پذیریم و چون اسماعیل علیه السّلام تسلیم امرش هستیم چرا که: «خدا ستم نمیکند و در انتقام شتاب نمیورزد؛ چراکه کسی محتاج ستم است که ناتوان باشد و کسی شتاب میکند که میترسد چیزی از دست دهد، حال آنکه خدا از اینها بَری است.» آن گاه از هرچه غیر خداست بی نیازی می طلبیم و دست نیازمان را تنها به سوی خداوندی دراز می کنیم که «اصرار خواهندگان به زحمتش نمی اندازد و عطای حضرتش به اینان چیزی از خداوندیش نمی کاهد.»
منبع: صحیفه ی سجادیه دعای 48

|
تاریخ درج: 02/06/1397 | کد مطلب: 6 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 975