درسی از خطابه ی غدیر
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
یاورترین افراد نسبت به رسول خدا صلی الله علیه و آله
یکی از نکتههای بسیار اصلی در خطابه این فراز است که پیامبر صلی الله علیه و آله میفرمایند: "معاشر الناس هَذَا عَلِی أَنْصَرُكُمْ لِی" این علی یاور ترین شما نسبت به من است. در این عبارت چند نکته عمیق به شرح ذیل وجود دارد:
چرا امیر المومنین علیه السلام یاور ترین افراد نسبت به پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بودند؟ مگر ایشان دارای چه صفات مهمی بودند؟ عبارت "أَنْصَرُكُمْ ِلی" یعنی علی علیه السلام یاورترین نسبت به وظیفه پیامبری من یا همان رسالت است. چون پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در غدیر بر اساس دستور الهی مامور ابلاغ رسالت شدند و خلاصه ۲۳ سال رسالت را در غدیر خم در قالب ولایت و سرپرستی امیر مومنان علیه السلام به مردم عرضه کردند. به عبارت دیگر، این بیانات، این مطلب را میرساند که امیرمومنان علیه السلام مرا در امر رسالت بیشتر از همه کمک کرده است.

همچنین ما از این عبارت چند نکته اخلاقی را درک میکنیم. یک نتیجه اخلاقی این است که ای مردم! اگر میخواهید مرا در رسالتم یاری کنید، علی علیه السلام را به عنوان امام خود قرار دهید و هر چه بیشتر به علی علیه السلام نزدیک شوید. حال چگونه میتوان به علی علیه السلام نزدیک شد و چه وظیفهای را باید انجام داد؟ از این عبارت میتوان دریافت که اگر رسالت همان ابلاغ و تبلیغ پیام خداست، پس به دنبال رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله، امر تبلیغی ایشان بر گردن همه پیروان امیرمومنان علیه السلام میباشد. اگر علی علیه السلام در ابلاغ رسالت و تبلیغ دین، پیامبر صلی الله علیه و آله را به بهترین نحو یاری کرده است، پس ما هم که پیرو امیرمومنان علیه السلام هستیم، باید در این امر از مولا و مقتدای خود پیروی کنیم.
دلیل این مطلب هم این است که پیامبر صلی الله علیه و آله پس از این که امیرمومنان علیه السلام را به عنوان مولا معرفی میکنند، سپس در دو دعا و چهار نفرین یاوران حضرت را منصور و دشمنان حضرت را مخذول معرفی مینمایند. پس یکی از ارکان عملی ایمان، تبلیغ رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله است.
لذا عبارت نورانی "أَنْصَرُكُمْ لی"، از یک طرف به اعتقادات بر میگردد؛ چرا که میفرماید چون علی علیه السلام "أَنْصَرُكُمْ لی" است، پس جانشین من است و از طرف دیگر به اخلاق بر میگردد؛ چرا که پیرو امیر مومنان علیه السلام را مبلغ واقعی دین میداند.
خداوند به ما توفیق یاری حضرتش و خلف صالح او امام عصر علیه السلام را عنایت فرماید.

|
تاریخ درج: 29/11/1397 | کد مطلب: 2 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 431