معرفی علما و اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
جورج جرداق
جورج سمعان جرداق در سال 1926 در یک خانواده ی مسیحی ارتودکس در جنوب لبنان زاده شد. در سال های ابتدایی علاقه ای به تحصیل علم و دانش نداشت و از مدرسه می گریخت تا برادرش فواد جرداق سه کتاب ادبی به او هدیه داد و جورج شیفته ی این سه کتاب شد. یکی از این کتاب ها کتاب ارزشمند نهج البلاغه بود. علاقه ی جورج به خواندن نهج البلاغه به قدری زیاد شد که تا پایان سن سیزده سالگی تمام مطالب نهج البلاغه را از حفظ می خواند.
در پانزده سالگی به مدرسه ی شبانه رفت و زبان انگلیسی را اموخت و علاوه بر تحصیل شروع به کار و نوشتن برای مطبوعات کرد. تصمیم گرفت به دانشکده پزشکی برود. دو ماه دروس مقدماتی را نزد بارودی روزنامه نویس مشهور خواند و در سال ۱۲۸۹ در رشته پزشکی به کالج پروتستان سوری راه یافت و به عنوان شاگرد ممتاز شناخته شد.ولی به عنوان دانشجوی معترض اخراج شد و در سال 1309 نشریه الهلال را منتشر کرد. جورج به علت مطالعات قوی خود درباره ی تاریخ اسلام و زندگی امیرالمومنین علیه السلام مدت کوتاهی سمت استادی تاریخ اسلام را در دانشگاه ها داشت.
او دو رمان نوشت . اولی با نام «هفده رمضان» که در آن به اوضاع آشفته کوفه و ماجرای شهادت امام علی علیه السلام میپردازد و کتابی نیز با عنوان «غاده کربلا» در مورد شهادت امام حسین علیه السلام و ماجرای کاروان اسیران کربلا دارد.

از آنجایی که بخشی از تدریسهای جرداق مربوط به امام علی علیه السلام بود وی به دنبال شناخت بیشتر این شخصیت مطالعات گستردهتری را آغاز کرد. جرداق پس از مدتی بحث و جستجو در کتابهای مختلف دریافت که بیشتر نوشتههای پیرامون امام علی علیه السلام مربوط به امور تاریخی و محدوده زمانی و مکانی معینی است و برای تمام مردم در تمام دورهها مفید نیست. علاوه اینکه بیشتر کتابها به موضوعاتی مانند خلافت و غیره پرداخته بودند و کمتر کسی به تالیف از امیرالمومنین علیه السلام بر اساس فکر علوی دست زده بود. تفکری که اگر در جامعهای نهادینه میشد آن را زیر و رو می کرد. او همزمان با تدریس در دانشگاه بیروت کتاب ارزشمند « امام علی ، صدای عدالت انسانی» را در پنج جلد به رشته ی تحریر در آورد که شامل موضوعات : علی و حقوق بشر، علی و انقلاب فرانسه، علی و سقراط، علی و روزگارش و علی و اعراب می باشد. سپس کتاب رواِئع نهج البلاغه را نیز به این مجموعه اضافه کرد.
جورداق، امیرالمومنین علیه السلام را با حضرت مسیح مقایسه می کند و می گوید: «اگر بگویم مسیح از علی (علیهالسلام) بالاتر است عقلم اجازه نمیدهد، و اگر بگویم علی علیه السلام از مسیح بالاتر است دینم اجازه نمیدهد.»
جرج جرداق درباره راز عدم نوشتن در باره شخصیت دیگری غیر از علی علیه السلام گفته است: «عدهای از مردم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر به من پیشنهاد میکردند که مثلا در مورد عمر و یا دیگران بنویسم... اما من نپذیرفتم چرا که من پس از علی علیه السلام کسی را شایسته نوشتن ندیدم و تصمیم گرفتم که جز در مورد علی علیه السلام ننویسم.» جورج جرداق با این که تا پایان عمر در دین مسیحیت باقی ماند، ولی در راه شناخت امیرالمومنین علیه السلام و شیعه به مردم جهان بسیار کوشید و توانست نام خود را در جرگه ی دوست داران امیرالمومنین علی علیه السلام ثبت نماید.
او در 14 ابان سال 1393 شمسی درگذشت .

|
تاریخ درج: 18/03/1398 | کد مطلب: 8 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 371