خطابهی غدیر
معرفی خطابه
مقدمه
متن و قرائت
ویکی خطابه
مقالات پژوهشی
کتابخانه غدیر
شرح صوتی
درس هایی از خطابه
درس های صوتی خطابه
ترجمه منظوم
کتاب سروش آفتاب
برکه بی ساحل
خطبهی فدک
معرفی خطبهی فدک
مقدمه شکوه یاس
متن و قرائت
مباحث جامع فدک
ویکی خطبهی فدک
شرح صوتی
ملحقات خطبهی فدک
لغات ملحقات
لغات خطبه
شکوه یاس دیجیتال
آزمون حفظ
آیین نامه
ثبتنام آزمون خطابهی غدیر
ثبتنام آزمون خطبهی فدک
آزمون حفظ خانوادگی
تاریخ برگزاری دورههای مختلف
نفرات برتر غدیر
نفرات برتر فدک
مجله الکترونیک 1841
معرفی مجله
آرشیو مجلات
آرشیو موضوعی مجلات
عضویت در مجله
اسامی برندگان مجله
دسترسی به آخرین شماره
پرسش و پاسخ
ارسال سوالات اعتقادی
نحوه تبلیغ خطابه
نحوه نذر خطابهی غدیر
آرشیو سوالات
مسابقات آنلاین
مسابقات آنلاین 1841
مسابقات کتابخوانی
اسامی برندگان
آرشیو مسابقات
فرزندان غدیری
مسابقه حفظ سلام زیارت
کتاب قصه دیجیتال
شگفتیهای آفرینش
رنگ آمیزی
جدول کلمات
نامهای به پدر مهریان
کاردستی
معرفی سورههای قرآن
شعر
نوا و نما
گالری تصاویر
سخنرانی با موضوعات مختلف
سرودهای استودیویی
آرشیو پخش زنده
کلیپهای ویدیویی
باشگاه مبلغان
باشگاه مبلغان
محتوایی برای یک جشن
آرشیو مطالب روزانه
ویژهنامه
گالری آداب مهمانی
گالری روزشمار غدیر
آکادمی غدیر و فدک
نرم افزار موبایل
Open Menu
خطابهی غدیر
خطبهی فدک
آزمون حفظ
مجله ۱۸۴۱
پرسش و پاسخ
باشگاه مُبلغان
مسابقات آنلاین
فرزندان غدیری
نوا و نما
فروشگاه آنلاین
نرم افزار
مطلب
»
صفحه اصلی ماژول مطلب
معرفی کتاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
کتاب یادنامه استاد رضا روزبه (مجموعه مقالات به مناسبت کنگرهی بزرگداشت استاد روزبه)
در جهان ماده، موجودی که پرسودتر از خورشید باشد سراغ نداریم؛ بدین معنا که در عالم جمادات، نباتات و حیوانات (غیر از انسان) موجودی که ثمرات وجودی آن به مقدار خورشید گسترش داشته باشد، یافت نمیشود.
خورشید کانون حرارت و منبع نور است. خورشید سرچشمهی حیات تمام موجودات زنده است و همهی فعالیتهای حیاتی در پرتو این موجود شگفت انگیز انجام میگیرد. خورشید وظیفه دارد هر مادهی قابل را به کمال لایق خویش برساند. خورشید نه تنها در تکامل نباتات و حیوانات مؤثر است بلکه با حرارتی که از این کانون گرمابخش به جمادات میرسد جمادات نیز راه تکامل میپویند.
آری تابش حرارت خورشید در اعماق زمین و دل کوهها و تپهها و صخرهها معادنی از قبیل گاز و نفت، زغال سنگ، فلزات وجواهرات بوجود میآورد.
با تابش نور خورشید آب اقیانوسها و دریاها تبخیر میشود و به صورت برف و باران بر همهی جای زمین فرو میبارد تا مقدمات پیدایش حیات در خاک مرده و درختان افسرده فراهم آید.
ولی در همین جهان هستی خداوند متعال انسان را آفریده است که به او منصب خلیفۀ اللّهی داده و نه تنها خورشید بلکه همهی جهان را برای خاطر او بوجود آورده و ماه، آفتاب، زمین و اقیانوسها را مسخر او گردانیده است.
﴿اللَّهُ الَّذي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَراتِ رِزْقاً لَكُمْ وَ سَخَّرَ لَكُمُ الْفُلْكَ لِتَجْرِيَ فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَ سَخَّرَ لَكُمُ الْأَنْهارَ وَ سَخَّرَ لَكُمُ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ دائِبَيْنِ وَ سَخَّرَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَ النَّهارَ وَ آتاكُمْ مِنْ كُلِّ ما سَأَلْتُمُوه﴾
مطالبی را که خواندید بخشی از مقالهای است که در کتاب یادنامه استاد روزبه آمده است. این کتاب که نوشته ی جمعی از شاگردان استاد روزبه است توسط نشر آفاق به چاپ رسیده است.
استاد روزبه در سال ۱۳۰۰ در زنجان بدنیا آمده است و تحصیلات ابتدایی و علوم دینی را در آن شهر فرا گرفته و در مدرسهی توفیق به تدریس و سپس نظامت و مدیریت پرداخت. وی در سال ۱۳۳۱ برای تحصیلات تکمیلی به تهران آمد و در دانشگاه تهران در رشتهی فیزیک مشغول تحصیل شد. در سال ۱۳۳۵ در برخورد با استاد علامه کرباسچیان (که در سال ۱۳۲۸ در زنجان با او آشنا شده بود و در فکر تأسیس دبیرستان علوی بود) مدیریت آن مرکز فرهنگی نو پا را پذیرفت و تا پایان عمر یعنی ۱۳۵۲ در این سمت به خدمت خود ادامه داد. ایشان بعد تحمل چند سال بیماری سرطان در آبان ۱۳۵۲ به دیار باقی شتافت.
۲۵سال پس از وفات ایشان در سال ۱۳۷۷ شاگردان و علاقمندان، کنگرهای در بزرگداشت استاد فراهم آوردند. در آن نشست، جمعی از آشنایان و شاگردان آن عزیز به بیان ابعاد شخصیتی او پرداختند و شماری نیز با ارائهی مقالهای در این زمینه ادای دِین کردند. این کتاب شامل ۱۱ مقاله است که در آن کنگره ارائه شده بود.
تاریخ درج: 12/10/1394 | کد مطلب: 3 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1225
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی
نظرات:
پاسخ به:
نظر مستقیم
عنوان شما:
نظر: