خطابهی غدیر
معرفی خطابه
مقدمه
متن و قرائت
ویکی خطابه
مقالات پژوهشی
کتابخانه غدیر
شرح صوتی
درس هایی از خطابه
درس های صوتی خطابه
ترجمه منظوم
کتاب سروش آفتاب
برکه بی ساحل
خطبهی فدک
معرفی خطبهی فدک
مقدمه شکوه یاس
متن و قرائت
مباحث جامع فدک
ویکی خطبهی فدک
شرح صوتی
ملحقات خطبهی فدک
لغات ملحقات
لغات خطبه
شکوه یاس دیجیتال
آزمون حفظ
آیین نامه
ثبتنام آزمون خطابهی غدیر
ثبتنام آزمون خطبهی فدک
آزمون حفظ خانوادگی
تاریخ برگزاری دورههای مختلف
نفرات برتر غدیر
نفرات برتر فدک
مجله الکترونیک 1841
معرفی مجله
آرشیو مجلات
آرشیو موضوعی مجلات
عضویت در مجله
اسامی برندگان مجله
دسترسی به آخرین شماره
پرسش و پاسخ
ارسال سوالات اعتقادی
نحوه تبلیغ خطابه
نحوه نذر خطابهی غدیر
آرشیو سوالات
مسابقات آنلاین
مسابقات آنلاین 1841
مسابقات کتابخوانی
اسامی برندگان
آرشیو مسابقات
فرزندان غدیری
مسابقه حفظ سلام زیارت
کتاب قصه دیجیتال
شگفتیهای آفرینش
رنگ آمیزی
جدول کلمات
نامهای به پدر مهریان
کاردستی
معرفی سورههای قرآن
شعر
نوا و نما
گالری تصاویر
سخنرانی با موضوعات مختلف
سرودهای استودیویی
آرشیو پخش زنده
کلیپهای ویدیویی
باشگاه مبلغان
باشگاه مبلغان
محتوایی برای یک جشن
آرشیو مطالب روزانه
ویژهنامه
گالری آداب مهمانی
گالری روزشمار غدیر
آکادمی غدیر و فدک
نرم افزار موبایل
Open Menu
خطابهی غدیر
خطبهی فدک
آزمون حفظ
مجله ۱۸۴۱
پرسش و پاسخ
باشگاه مُبلغان
مسابقات آنلاین
فرزندان غدیری
نوا و نما
فروشگاه آنلاین
نرم افزار
مطلب
»
صفحه اصلی ماژول مطلب
معرفی اماکن مذهبی
به نام خداوند همه مهر مهرورز
کاظمین
به هنگام انتخاب بغداد به عنوان پایتخت در دوره خلافت منصور، در اطراف شهر باغهایی بود که به شونیزه معروف بود. هنگامی که امام موسی کاظم علیه السّلام به دستور هارون از مدینه به بغداد آمدند، در این شهر زندانی شدند و پس از شهادت در مقبرهی خانوادگی هارون به نام مقابر قریش به خاک سپرده شدند.
امام سومین کسی بودند که پس از جعفر، عیسی نوفل و خلیفه امین فرزند هارون در آن جا به خاک سپرده شدند. مامون با اجازه از امام جواد علیه السّلام بر روی مرقد امام موسی کاظم علیه السّلام مقبرهای ساخت. در سال ۲۲۰ هجری قمری بعد از شهادت امام جواد علیه السّلام، ایشان را نیز در کنار قبر جدشان به خاک سپردند و بر روی قبر ایشان بقعه و عمارتی ساخته و آن را کاظمیه نامیدند (مزارات اهل بیت علیهم السلام - حسینی جلالی).
از سال ۳۳۶ پادشاهان شیعی آل بویه عمارت جدید در کاظمین ساختند و بر فراز هردو قبر ضریحی جداگانه از چوب ساج نصب کردند و بر فراز آن عمارت یک گنبد ساختند. در سال ۳۵۴ برای اولین بار در بغداد روز عید غدیر جشن اعلام شد و مردم از بغداد به کاظمین آمدند و مجاور شدند. عضدالدوله دیلمی که برای مزار سایر امامان به خصوص سامرا زحمات فراوان کشیده در توسعهی کاظمین نیز دست داشته است. او گرداگرد شهر را دیوار کشید و برای شهر بیمارستان ساخت.
سال ۴۴۱ در یک درگیری بین شیعه و سنی کاظمین در آتش سوخت ولی ابوالحرث ارسلان در سال ۴۹۰ آنجا را بازسازی کرد. سیل چندین بار به بنای کاظمین آسیب رساند که بدترین آن در سال ۶۱۴ قمری بود. در سال ۶۵۶ قمری هلاکوخان مغول پس از محاصرهای طولانی شهر کاظمین را به تصرف درآورد و پس از به تاراج بردن اموال و تزیینات حرم آن جا را به آتش کشید. در سال ۷۷۰ سلطان اویس جلایری ساخت جدید حرم را تمام و این بار بر فراز آن بقعه دو گنبد ساخت (دایره المعارف شیعه – جلد۱).
در زمان شاه اسماعیل صفوی تمامی بنا را خراب کرده و بنای زیبا و باشکوه که امروزه نیز مشاهده میشود ساخته شد. این بنا شامل رواق و صحن و حرم و دو گنبد کاشی کاری و دو صندوق خاتم بر روی قبرها میباشد. کتیبهای به خط ثلث نیز از اهدای این بنا توسط شاه اسماعیل موجود است که امروزه در ایوان شیخ مفید نگهداری میشود. در دوران قاجاریه نیز این بنا کامل شد. آقا محمدخان گنبدها را با طلای ناب پوشاند و فتحعلی شاه رواقها را آیینه کاری و طلاهای منارهها را تجدید کرد. ناصرالدین شاه و امیرکبیر نیز به تزیینات آن اضافه کردند (فی الاماکن المقدسه - موسوی زنجانی). در سال ۱۳۳۲ و جنگ جهانی کاظمین از شهرهایی بود که به دستور علما مردم سالها در آن مقاومت نمودند.
امروزه حرم از چهار رواق باب المراد، باب القریش، رواق شمالی و رواق خواجه نصیر و ۶ درب اصلی و دو درب فرعی با کنده کاری و خطوط نستعلیق تشکیل شده است. مزار مشاهیر بزرگی چون خواجه نصیر الدین طوسی، شیخ مفید، محمد بن قولویه، سید رضی و .... در صحن حرم وجود دارد.
تاریخ درج: 16/12/1394 | کد مطلب: 1 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 692
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی
نظرات:
پاسخ به:
نظر مستقیم
عنوان شما:
نظر: