پاسخ یک سوال
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
متن سوال:
ببخشید باز یك سوال دیگهای هم دارم و اون هم در رابطه با خانه خدا هست، كه زمانی كه مردم از همه جای دنیا دور یك خانهای كه از سنگ هست میچرخند چه چیزی را بیان میكند؟ خدا كه در اون خونه نیست و هر جایی هم كه بخواهیم میتونیم با خدا راز و نیاز كنیم و با او صحبت كنیم.

متن پاسخ:
سلام علیكم
حج از عبادات بزرگ و پایههای شریعت ماست. در این عبادت بنده فرصت مییابد تا به انحاء مختلف (مالی، زمانی، جوارحی و حتی جانی) بندگی خود را به درگاه احدیت نشان دهد. توصیه میشود كه آیات سوره حج بخصوص آیات ۲۵ تا ۳۷ را تلاوت نمایید و تدبر كنید.
در آیه ۳۲ میفرماید: ﴿ذَلِكَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّـهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ﴾ (٣٢/حج).
این است [برنامههای حج و حدود و مقرّرات خدا] و هر کس شعائر خدا را بزرگ شمارد، بدون تردید این بزرگ شمردن ناشی از تقوای دل هاست.
در این آیه شریفه به وضوح بیان میشود كه سر منشا تعظیم شعائر الهی تقوای قلب است. این پاكی دلهاست كه موجب میشود مردمان شعائر (آنچه جنبه ظاهری دارد) را بزرگ بشمارند و این درست در نقطه مقابل كسانی است كه میگویند این شعائر مهم نیست بلكه انسان باید قلب پاكی داشته باشد! در آیه ۳۷ نیز بطور خاص در مورد یكی از این اعمال ظاهری كه همان قربانی كردن است میفرماید:
﴿لَن یَنَالَ اللَّـهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَاؤُهَا وَلَـكِن یَنَالُهُ التَّقْوَى مِنكُمْ كَذَلِكَ سَخَّرَهَا لَكُمْ لِتُكَبِّرُوا اللَّـهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَبَشِّرِ الْمُحْسِنِینَ﴾ (٣٧/حج).
هرگز گوشتهایشان وخونهایشان به خدا نمیرسد، بلکه تقوای شما به او میرسد .این گونه آنها را برای شما رام و مسخّر کرد تا خدا را به [شکرانه] اینکه هدایتتان کرد به بزرگی یاد کنید؛ و نیکوکاران را [به لطف و رحمت خدا] مژده ده.
ملاحظه میفرمایید كه خداوند متعال تاكید میكند كه این گوشت و خونها مورد توجه او نیست ولی آنچه مورد عنایت اوست همان تقوای بندگان است.
خدایی كه خود در قرآن میفرماید: ﴿وَلِلَّـهِ الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ فَأَیْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّـهِ إِنَّ اللَّـهَ وَاسِعٌ عَلِیمٌ﴾ (البقرة: ١١٥).
مالکیّتِ مشرق و مغرب فقط ویژه خداست؛ پس به هر کجا رو کنید آنجا روی خداست. یقیناً خدا بسیار عطا کننده وداناست)۱۱۵)
هم چنین در چند آیه بعد میفرماید: ﴿وَمِنْ حَیْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَإِنَّهُ لَلْحَقُّ مِن رَّبِّكَ وَمَا اللَّـهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ﴾ (البقرة: ١٤٩)
از هر جا [برای سفر یا کار دیگر] بیرون شدی، رویت را به سوی مسجد الحرام بگردان. بدون تردید این فرمان از نزد پروردگارت درست و حق است و خدا از آنچه انجام میدهید، بی خبر نیست )۱۴۹)
بررسی شعائر و تاثیر آن در اعمال ما و نیز پایداری شریعت الهی مجالی وسیع میطلبد اما كوتاه سخن آن كه سرّ اصلی همه اینها، بندگی و عبودیت در مقابل حق متعال است آنهم به همان نحوی كه او میخواهد نه آنچه دلخواه ماست (كه این دیگر بندگی در پیشگاه او نخواهد بود).
ان شاءالله كه هر چه زودتر به حج مشرف شوید و از نزدیك صفای طواف گرداگرد بیت عتیق و برخی فواید و بركات آن را لمس كنید. در آن لحظات معنوی از امیر الحاج امام زمان عجل الله تعالی فرجه غافل نشوید و ما را نیز از دعای خیر فراموش نكنید.
امیدوارم كه پاسخ سوالتان را دریافت كرده باشید. اگر نكتهای ناگفته مانده لطفا آنرا با ما بازگو كنید.
خدا نگهدار

|
تاریخ درج: 16/12/1394 | کد مطلب: 8 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1064