خطابهی غدیر
معرفی خطابه
مقدمه
متن و قرائت
ویکی خطابه
مقالات پژوهشی
کتابخانه غدیر
شرح صوتی
درس هایی از خطابه
درس های صوتی خطابه
ترجمه منظوم
کتاب سروش آفتاب
برکه بی ساحل
خطبهی فدک
معرفی خطبهی فدک
مقدمه شکوه یاس
متن و قرائت
مباحث جامع فدک
ویکی خطبهی فدک
شرح صوتی
ملحقات خطبهی فدک
لغات ملحقات
لغات خطبه
شکوه یاس دیجیتال
آزمون حفظ
آیین نامه
ثبتنام آزمون خطابهی غدیر
ثبتنام آزمون خطبهی فدک
آزمون حفظ خانوادگی
تاریخ برگزاری دورههای مختلف
نفرات برتر غدیر
نفرات برتر فدک
مجله الکترونیک 1841
معرفی مجله
آرشیو مجلات
آرشیو موضوعی مجلات
عضویت در مجله
اسامی برندگان مجله
دسترسی به آخرین شماره
پرسش و پاسخ
ارسال سوالات اعتقادی
نحوه تبلیغ خطابه
نحوه نذر خطابهی غدیر
آرشیو سوالات
مسابقات آنلاین
مسابقات آنلاین 1841
مسابقات کتابخوانی
اسامی برندگان
آرشیو مسابقات
فرزندان غدیری
مسابقه حفظ سلام زیارت
کتاب قصه دیجیتال
شگفتیهای آفرینش
رنگ آمیزی
جدول کلمات
نامهای به پدر مهریان
کاردستی
معرفی سورههای قرآن
شعر
نوا و نما
گالری تصاویر
سخنرانی با موضوعات مختلف
سرودهای استودیویی
آرشیو پخش زنده
کلیپهای ویدیویی
باشگاه مبلغان
باشگاه مبلغان
محتوایی برای یک جشن
آرشیو مطالب روزانه
ویژهنامه
گالری آداب مهمانی
گالری روزشمار غدیر
آکادمی غدیر و فدک
نرم افزار موبایل
Open Menu
خطابهی غدیر
خطبهی فدک
آزمون حفظ
مجله ۱۸۴۱
پرسش و پاسخ
باشگاه مُبلغان
مسابقات آنلاین
فرزندان غدیری
نوا و نما
فروشگاه آنلاین
نرم افزار
مطلب
»
صفحه اصلی ماژول مطلب
معرفی علما و اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
نعمانی
سیزده سال از غیبت یار گذشته بود و هنوز شیعیان و دلسوختگان نمیدانستند در ابتدای راهی بس طولانی هستند و هنوز غیبت امامشان را با روز میشمردند ولی دشمنان دست از طعنه و نیش زبان نمیکشیدند و در دل شیعیان شک و دودلی میانداختند.
نامش ابوعبدالله محمد بن ابراهیم نعمانی ابن ابی زینب مفسر و محدث شیعه بود. عمر و جوانیاش را صرف استماع حدیث و تالیف کتب دینی کرده بود. در زمان غیبت صغری به دنیا آمد. سالهای ابتدایی عمر را در ایران زندگی میکرد. در قم و شیراز از حضور فقها و محدثین شیعه استفاده کرد. در همین سالها با عالم فرزانه و استاد بزرگش محمد یعقوب کلینی آشنا شد. در آن سالها بسیار به او نزدیک شد و کاتب او بود و کتاب کافی کلینی را استنساخ کرد. همراه با کلینی به ری و بغداد سفر کرد و اواخر عمر کلینی در کنارش بود.
هشت سال بعد از مرگ کلینی در بغداد ماند و از علمای آن سامان کسب علم کرد، حدیث شنید و معلومات خود را در حضور بزرگانی چون احمد بن کوفی و سلامه بن اسماعیل ارزنی کامل نمود. از بغداد به شام و فلسطین سفر کرد و با زحمت بسیار علمای آن سامان چون طبرانی و مثنی را پیدا کرد و احادیث آنها را مکتوب نمود.
نعمانی علاوه بر علم حدیث مفسری توانا بود. در این دوران کتاب تفسیر نعمانی را نیز نوشت. تفسیر نعمانی تفسیر کامل و رایج قرآن نیست بلکه قسمت بندی موضوعی است. در این تفسیر که از زبان امام صادق علیه السّلام نقل شده است، شصت موضوع قرآنی که بین امیرالمومنین علی علیه السّلام و کسانی که سوال مطرح کرده اند نوشته شده و سپس با بیش از ۵۰۰ آیهی قرآن توسط امیرالمومنین پاسخ داده شده است (دایره المعارف تشیع- زندگی نامه ینعمانی ابن ابی زینب).
این موضوعات شامل اولین آیهی نازل شدهی قرآن، وحی و اقسام آن، محکم و متشابه، معانی مختلف خلقت، قضا و قدر، شرک و کفر و... میباشد و پس از ذکر هر سوال توضیحات امیرالمومنین و امام صادق علیهما السّلام با ذکر آیات قرآنی که توسط ایشان ارائه شده آورده شده است. این تفسیر به قدری قوی و محکم است که بیشتر علمای شیعه به آن استناد کرده و علامه مجلسی این تفسیر را به صورت کامل در بحار الانوار آورده است.
سالهای آخر عمرش بود که در شام فهمید که شک و دودلی، دلهای شیعیان را در مورد غیبت امام عصرشان لرزانده است. پس آستین بالا زد و کتابی تحت عنوان غیبت را تدوین نمود. در این کتاب احادیثی را جمع کرد از امیرالمومنین و ائمه صادقین علیهم السّلام که موضوع غیبت را پیش از ولادت حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف مطرح کرده بودند و در آن کتاب به موضوعاتی چون سبب غیبت، تکالیف شیعه در عصر غیبت، صفات امام منتظر و حتی خصوصیات لشکریان آن حضرت پرداخت. این عالم بزرگ در حدود سالهای ۳۴۲ هجری قمری در شام در گذشت.
«از خدا میخواهیم به وجه کریم و مرتبهی بلند خود بر محمد و خاندانش رحمت فرستد و ما را در دنیا و آخرت در سخن درست خود پا برجا نگاه دارد و ما را از یاران دین خود در رکاب ولی خویش قرار دهد.» (غیبت نعمانی به تصحیح استاد غفاری)
تاریخ درج: 28/01/1395 | کد مطلب: 7 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1236
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی
نظرات:
پاسخ به:
نظر مستقیم
عنوان شما:
نظر: