خطابهی غدیر
معرفی خطابه
مقدمه
متن و قرائت
ویکی خطابه
مقالات پژوهشی
کتابخانه غدیر
شرح صوتی
درس هایی از خطابه
درس های صوتی خطابه
ترجمه منظوم
کتاب سروش آفتاب
برکه بی ساحل
خطبهی فدک
معرفی خطبهی فدک
مقدمه شکوه یاس
متن و قرائت
مباحث جامع فدک
ویکی خطبهی فدک
شرح صوتی
ملحقات خطبهی فدک
لغات ملحقات
لغات خطبه
شکوه یاس دیجیتال
آزمون حفظ
آیین نامه
ثبتنام آزمون خطابهی غدیر
ثبتنام آزمون خطبهی فدک
تاریخ برگزاری دورههای مختلف
نفرات برتر غدیر
نفرات برتر فدک
مجله الکترونیک 1841
معرفی مجله
آرشیو مجلات
آرشیو موضوعی مجلات
عضویت در مجله
اسامی برندگان مجله
دسترسی به آخرین شماره
پرسش و پاسخ
ارسال سوالات اعتقادی
نحوه تبلیغ خطابه
نحوه نذر خطابهی غدیر
آرشیو سوالات
مسابقات آنلاین
مسابقات آنلاین 1841
مسابقات کتابخوانی
اسامی برندگان
آرشیو مسابقات
فرزندان غدیری
مسابقه حفظ سلام زیارت
کتاب قصه دیجیتال
شگفتیهای آفرینش
رنگ آمیزی
جدول کلمات
نامهای به پدر مهریان
کاردستی
معرفی سورههای قرآن
شعر
نوا و نما
گالری تصاویر
سخنرانی با موضوعات مختلف
سرودهای استودیویی
آرشیو پخش زنده
کلیپهای ویدیویی
باشگاه مبلغان
باشگاه مبلغان
محتوایی برای یک جشن
آرشیو مطالب روزانه
ویژهنامه
گالری آداب مهمانی
گالری روزشمار غدیر
آکادمی غدیر و فدک
نرم افزار موبایل
Open Menu
خطابهی غدیر
خطبهی فدک
آزمون حفظ
مجله ۱۸۴۱
پرسش و پاسخ
باشگاه مُبلغان
مسابقات آنلاین
فرزندان غدیری
نوا و نما
فروشگاه آنلاین
نرم افزار
مطلب
»
صفحه اصلی ماژول مطلب
معرفی اماکن متبرکه
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
سجده گاه فرشتگان
مسجد کوفه ۲
از زمان ساخت مسجد کوفه در سال هفده هجری قمری تا سال ۳۶ قمری که امیرالمومنین علی علیه السّلام وارد کوفه شدند، ساختار مسجد کوفه تغییر زیادی نکرده بود. هرچند بر رونق شهر کوفه افزوده شده بود. این مسجد به شکل مربع با دیوارهای کوتاه ساخته شده بود و مسجد سقفی نداشت.
امیرالمومنین علی علیه السّلام در محراب مسجد، نماز اقامه میکردند و در همان مسجد نیز جلسات تفسیر قرآن و علوم دیگر داشتند و شاگردانی چون کمیل بن زیاد و ابن عباس را تعلیم میفرمودند. امیرالمومنین علیه السّلام در همان مسجد به سوالات مردم پاسخ میدادند و در قسمت دیگری از مسجد کار قضاوت را انجام میدادند.
پس از شهادت ایشان در محراب مسجد کوفه و در زمان امامت امام حسن علیه السّلام در سال ۴۱، زیاد بن ابیه حاکم عراق دستور توسعه و تجدید بنای مسجد کوفه را صادر نمود. از این رو دیوارهای آن مستحکم و مرتفعتر شد و بر وسعت مسجد افزودند.
از توسعهی مسجد و روند ساخت آن تا قرنها بعد اطلاعی در دست نیست، ولی در سفرنامه ابن جبیر و ابن بطوطه که به ترتیب در قرن ششم و هشتم به این مکان سفر کردهاند میتوان فهمید که به این مسجد توجه چندانی نشده است. چنانچه ابن جبیر از مسجد به عنوان خرابهای یاد مینماید و ابن بطوطه آن را مسجدی مسقف بر ستون هایی از سنگ تراشیده شده توصیف کرده است. بنای فعلی مسجد که با روی کار آمدن حکومت دیلمیان و پس از آن در ایران ساخته شده است چهل هزار متر مربع میباشد. با بازسازی عتبات عالیات در عراق توسط ایرانیان مسجد کوفه و شهر کوفه نیز احیا شد.
در مسجد کوفه یازده مقام وجود دارد که این مقامها توسط سید بحر العلوم بازسازی شده است. این مقامها شامل: مقام رحبهی امیرالمومنین (محل سوال و پرسش مردم از مولا)، دکه القضا (محل قضاوت امیرالمومنین علیه السّلام)، بیت الطشت (محل یکی از معجزات حضرت امیر که در آن بی گناهی را از مرگ نجات میدهند)، مقام حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السّلام (مکانی که توبهی حضرت آدم در آن قبول شده و امیرالمومنین علیه السّلام اغلب در کنار این ستون نماز میخواندند)، مقام حضرت ابراهیم علی نبینا و آله و علیه السّلام ، مقام جبرئیل علیه السلام (رسول خدا صلی الله علیه و آله در شب معراج به همراه فرشتهی وحی در این مکان فرود آمده و نماز خواندند)، مقام امام زین العابدین علیه السّلام (ستون سوم)، محراب امیر المومنین علیه السّلام (محل ضربت خوردن مولا)، مقام امام صادق علیه السّلام (ستون چهارم)، مقام حضرت خضر علی نبینا و آله و علیه السّلام، جایگاه به گل نشستن کشتی نوح علی نبینا و آله و علیه السّلام میباشد (مفاتیح الجنان و دانشنامه ی امام علی علیه السّلام - جلد ۹).
مسجد کوفه پنج در به نامهای زیر میباشد :
- باب السدّه. امام علي عليه السلام معمولاً از آن در وارد مسجد ميشدند.
- باب كِنْده. در سمت غرب.
- باب الانماط. به محاذات باب الفيل.
- باب الفيل يا باب الثعبان. در سمت شمال، كه امروزه تنها دري است كه از آن دوران مانده است. در كنار این در مناره مسجد قرار دارد.
- باب الرحمه
در کنار مسجد کوفه مرقد مسلم بن عقیل و هانی بن عروه و مزار مختار بن ثقفی و با کمی فاصله مرقد میثم تمار، خانهی امیرالمومنین علیه السّلام و دارالامارهی کوفه قرار دارند.
از امیرالمومنین علیه السّلام روایت است «روزی برسد که مسجدکوفه به حیره وصل شود و قائم ما در این مسجد به نماز بایستد، چرا که مسجد کوفه برای آنها تنگ است.» (بحار الانوار جلد ۱۰۰- ۵۹)
تاریخ درج: 29/04/1395 | کد مطلب: 10 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 950
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی
نظرات:
پاسخ به:
نظر مستقیم
عنوان شما:
نظر: