درسی از خطابه
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
ادامه از شماره قبل
مسئولیت جهانی امام عصر علیه السّلام
تأکیدات فراوان پیامبر اکرم صلّیاللهوعلیهوآله در خطابهی غدیر در مورد امام زمان علیهالسّلام به خاطر این است که امام عصر ارواحنا فداه مسئولیت جهانی دارند. تشکیل این حکومت جهانی بسیار مهم است، لذا میخواهند آن برنامهی مهم جهانی را تأیید کنند.
هر چقدر کار بزرگ تر باشد، احتمال خطای بزرگتر هم وجود دارد، مثلاً اگر کسی بخواهد یک اتاق گِلی بسازد، اگر خطا داشته باشد، فقط یک اتاق گلی خراب میشود، ولی اگر کسی بخواهد یک ساختمان ده طبقه بسازد، اگر خطا داشته باشد، بسیار خطرناکتر است، چرا که دهها انسان در معرض خطر مرگ قرار میگیرند. حکومت امام زمان ارواحنا فداه، حکومت جهانی است و برنامهی آن حضرت، یک برنامهی استثنایی است.
هیچکدام از پیامبران الهی متکلّف آن برنامه نبودند، لذا برنامهای که امام زمان علیهالسّلام دارند، احتمال خطایش صفر است. پایههای حکومت ایشان، اعتقاد مردم به حکومت و عصمتشان است. اگر دیگران بخواهند تحت لوای حکومت ایشان زندگی کنند، ولی ایشان را معصوم ندانند، کارها پیش نمیرود، لذا پیامبر صلّیاللهوعلیهوآله میفرمایند: «أَلا إِنَّهُ الرَّشيدُ»: ایشان رشد یافته و معصوماند، راهشان درست و در حال کمالاند.
لغت «رشید» در این جا میتواند دو معنی داشته باشد: یکی صحیح بودن و دیگری در حال رشد بودن و بالیده بودن است.
امام زمان علیهالسّلام حالت ایستایی ندارند، بلکه در حالت پویایی و تکاملاند.
اهمیّت این مسئله به دو مطلب است:
الف) گویندهی کلام
ب) موضوع کلام
گویندهی کلام، اشرف مخلوقاتاند که پیش گویی میکنند، زیرا غیب میدانند و این جزء ملاحم و فطن است.
موضوع کلام نیز مسئله ی معرفی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف برای مردم است که بسیار مهم میباشد، لذا باید دقیق بگویند.
پیغمبر صلّیاللهوعلیهوآله کسی را که در محور و رأس این حکومت است، تضمین و تأیید میکنند که هیچ اشتباه و خطایی نداشته و در حالت ترقی و تکامل است.
«الرشید»: یعنی امام زمان علیهالسّلام غیر از این که در حال رشد اند، در راه مستقیم نیز هستند.
«أَلا إِنَّهُ الرَّشيدُ السَّديدُ»: سدید یعنی بسته شده، محکم شده. معنای سداد این است که حرف ایشان درست است و بطلان در آن راه ندارد. در کار خود محکماند، کوتاه نمیآیند و تحت تاثیر ملامت کسی قرار نمیگیرند.

الگوهای الهی
یکی از صفاتی که امام زمان علیهالسّلام دارند، جملهای است که درخطابهی غدیر پیغمبر صلّیاللهوعلیهوآله راجع به امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودهاند:
«وَلاتَأْخُذُهُ فِياللَّهِ لَوْمَةُ لائِمٍ.»: «و هرگز نکوهش نکوهش گران او را از کار باز ندارد.»
این مسئلهی مهمی است. ایشان هم تکامل دارند و هم محکم اند. در برنامههای ایشان، بطلان و سستی راه ندارد و استوار ایستاده است.
﴿إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي كُنْتُمْ تُوعَدُون﴾
﴿آنهایی که گفتند پروردگار ما خداست و استقامت کردند، اینها کسانی هستند که فرشتگان بر آنها نازل میشوند و میگویند: نترسید و خوف نداشته باشید و بشارت باد بر شما به بهشتی که برای شما وعده داده شده است.﴾ (سوره فصلت آیه ۳۰).
ائمهی طاهرین علیهمالسّلام از نظر اعتقاد و اخلاق، برای ما اسوه هستند، مخصوصاً امام عصر ارواحنا فداه که برنامهی ایشان سنگینترین برنامه است، لذا ایشان باید اسوهی سدید باشند. غیر از این که ایشان معصوماند، هیچ وقت کوتاه نمیآیند و نمیترسند، امّا در عین حال اسوهای استقامت و پایداریاند، لذا در کارشان موفقاند.

|
تاریخ درج: 31/05/1395 | کد مطلب: 4 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 948