معرفی علما و اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
پرستار آل رسول صلّی الله علیه و آله وسلم
سلمی همسر ابو رافع
سلمی خدمتگزار صفیه دختر عبدالمطلب و عمهی رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلم بود. او که پنهانی پیش از صاحبان خود مسلمان شده بود، همان کسی است که وقتی ابوجهل در مسجدالحرام به پیامبر صلّی الله علیه و آله وسلم دشنام داد خود را به حمزه سیدالشهدا علیه السلام رساند و به او خبر بدرفتاری و توهین ابوجهل و دیگر کفار با برادرزادهاش را داد و هم او بود که باعث شد حمزه علیه السلام، اسلام خود را علنی نماید. صفیه عمهی رسول خدا صلّی الله علیه و آله پس از اسلام آوردن، سلمی را به رسول خدا صلّی الله علیه و آله و حضرت خدیجه سلام الله علیها بخشید و پیامبر صلّی الله علیه و آله نیز او را در راه رضای خدا آزاد کردند.
سلمی به امور پرستاری و قابلگی وارد بود و او قابلهی حضرت خدیجه و پرستار فاطمه سلام الله علیهما در کودکی بود. وی پس از فوت حضرت خدیجه بانوی بزرگ اسلام نهایت سعی خود را در نگهداری و تامین نیازهای حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیها نمود.

پیامبر صلّی الله علیه و آله، سلمی را به عقد ابو رافع بردهی آزاد شده اش در آوردند. فرزند ایشان عبیدالله بن ابی رافع از یاران خاص امیرالمومنین علیه السّلام و اولین کسی بود که در علم رجال کتاب نوشته است (اعلام النساء المومنات-صفحه ۴۴۷). وقتی "ابراهیم" پسر رسول خدا صلّی الله علیه و آله به دنیا آمد، سلمی قابلهی ماریه همسر رسول خدا صلی الله علیه واله بود و همسرش خبر به دنیا آمدن ابراهیم را به پیامبر صلّی الله علیه و آله داد (بهجه الامال - جلد هفت- صفحه ۵۸۴).
از آن جایی که سلمی پرستار قابلی بود، در جنگهای صدر اسلام دوشادوش همسرش شرکت میکرد و زخمیها را مداوا مینمود. او پرستاری رسول خدا صلّی الله علیه و آله در جنگ احد را از بزرگترین افتخارات خود میداند. سلمی در جنگ خیبر در جلوی جبهه بود و بسیاری از مسلمانان را نجات داد و پیامبر صلّی الله علیه و آله در حق او دعا نمودند (الاستیعاب- جلد چهارم صفحه ۳۲۸).
سلمی، پس از شهادت رسول خدا صلّی الله علیه و آله، در کنار امیرالمومنین و حضرت فاطمهی زهرا سلام الله علیهما ماند و همسرش را نیز به پیروی از امیرالمومنین علیه السّلام تشویق نمود. در آن روزهای سخت که حضرت فاطمه سلام الله علیها در بستر بیماری بودند، سلمی لحظهای حضرت فاطمه سلام الله علیها را تنها نمیگذاشت و در لحظات آخر عمر بانوی اسلام او و اسماء بنت عمیس بر بالین حضرت بودند و دختر _زخم دیده ی_ رسول خدا صلّی الله علیه و آله وصایای خود را به ایشان گفتند (بحار الانوار - جلد ۴۳). پس از آن سلمی هنگام غسل بانوی اسلام همراه امیرالمومنین علیه السّلام بود.
بعد از شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها تا زمان خلافت امیرالمومنین علی علیه السّلام سلمی زنده بود. او را از جمله بانوان راوی حدیث و احکام اسلامی میدانند.

|
تاریخ درج: 12/10/1395 | کد مطلب: 7 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 876