حکایتی از بحارالانوار
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
حق
یکی از اصحاب رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلم، محمود بن لبید نام داشت. هنوز چندی از وفات رسول خدا صلّی الله علیه و آله نگذشته بود که او هنگام کار مشاهده میکرد که حضرت فاطمه سلام الله علیها هر روز به سر مزار شهدای احد به خصوص حمزه سیدالشهدا سلام الله علیه سر میزنند و بر سر مزار ایشان میگریند. روزی که حضرت فاطمه سلام الله علیها به آن جا آمدند محمود طاقت نیاورد و جلو رفت.
سلام کرد و عرض نمود: «ای بانوی بانوان جهان. به خدا سوگند رگهای قلبم از نالههای دلسوزت پاره گشت.»
حضرت فرمودند: «ای ابو عمر. گریه سزاوار من است. من به مصیبت رحلت بهترین پدران که پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله است گرفتار شده ام. ای وای که نمیفهمی چقدر مشتاق دیدار رسول خدایم.»
پس محمود بن لبید گفت: «بانوی من. پرسشی در سینه دارم و میخواهم بپرسم. آیا رسول خدا صلّی الله علیه و آله، امیرالمومنین علی علیه السّلام را صریحا امام نامیدند؟»

فاطمه سلام الله علیها سر بلند کرده و پرسیدند: «جای تعجب است. مگر روز غدیر را فراموش کردهاید؟»
محمود بن لبید رو به ایشان گفت: «فراموش نکرده ام ولی میخواهم آن چه به شما فرموده اند را بشنوم.»
پس حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمودند: «خدا را شاهد میگیرم که از پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله وسلم شنیدم که میفرمود: علی بهترین کسی است که در میان شما به جانشینی میگذارم. پس از من او امام شماست و پس از او، دو نوهی من و نه نوه از نسل حسین، امامان نیکو کارند. اگر از آنها پیروی کنید آنان را راهنمایان خود خواهید یافت و اگر با آنها دشمنی کنید، اختلاف تا روز قیامت از میان شما برچیده نخواهد شد.»
محمود اندکی به فکر فرو رفت و سپس پرسید: «ای بانوی من. پس چرا شما و امیرالمومنین علیه السّلام در خانه نشستهاید و کاری نمیکنید؟ پس چرا حق خویش را از غاصبین نمیگیرید؟»
بانوی اسلام فرمودند:«ای ابو عمر پدرم رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلم فرمودند: امام مانند کعبهای است که مردم به سوی او میروند و هیچ گاه کعبه به طواف مردم نخواهد رفت.»
حضرت فاطمه سلام الله علیها قدری سکوت کردند و وقتی دیدند که محمود هنوز منتظر است، اضافه کردند: «به خدا سوگند. اگر حق را به اهلش میدادند و مردم از خاندان پیامبر صلّی الله علیه و آله وسلم پیروی میکردند، هرگز دو نفر دربارهی خدا با یکدیگر اختلاف نمیکردند و آیندگان از گذشتگان ارث میبردند تا این که قائم عجّل الله فرجه که نهمین فرزند حسین است قیام کند.»
پی نوشت: بحار الانوار- جلد 36، صفحه 353

|
تاریخ درج: 28/11/1395 | کد مطلب: 7 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1485