به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
متن سوال:
سلام بزرگوار می خواستم ببینم اصلاً ما روایتی داریم که نشون بده که با خواندن خطابهی غدیر شفا می گیرن؟؟؟؟ اصلاً کجا داریم که خطابه ی غدیر شفادهنده است مثل حدیث کسا؟؟؟ حدیث کسا از زبان ائمه علیهم السلام داریم ولی خطابه نه!!!!
متن پاسخ:
سلام دوست عزیز. ممنون از این که سوال خودتان را از سایت خطابه ی غدیر پرسیدید. اعتقاد شیعه این است که به طور کلی سخنان اهل بیت علیهم السلام به این علت که به نوعی از جانب خداست قابل احترام است و عمل و توجه و نشر آنها وظیفهی شیعیان میباشد. در میان این سخنان بعضی به عنوان ادعیه از جانب خود اهل بیت علیهم السلام مشخص شدهاند و توصیهی ویژهای به خواندن آنها شده است و در مورد بقیه احادیث توصیهی عمومی به خواندن و عمل و توجه به آنها شده است. خطابهی غدیر جزء دستهی دوم است.
مقدمهی اول: نکاتی خاص پیرامون خطبه ی غدیر
1. وجوه تشابه زیادی میان خطابهی غدیر و دستهی اول احادیث که به ادعیه مشهورند موجود است و از آن جمله میتوان به شروع شدن خطابه با حمد و ثنای الهی اشاره کرد.
2. نشر و فرهنگ سازی خطابه ی غدیر، منجر به کاهش غربت امیرالمؤمنین علیه السلام در بین مردم میگردد.
3. طبق سخن پیامبر اکرم صل الله علیه و آله در خطابهی غدیر که فرمودند:
اَللَّهُمَ والِ مَنْ والاهُ و عادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ واخْذل مَنْ خَذَلَهُ
خداوندا پذیرای ولایت او را دوست بدار و دشمن او را دشمن دار و یار او را یاری کن و رهاکنندهی او را تنها گذار.
و از آنجا که نشر و ترویج و خواندن خطابهی غدیر مصداق یاری و نصرت امیرالمؤمنین علیه السلام است و این امر خود طبق این بخش از خطابه باعث یاری شدن ما توسط خداوند متعال است که شفا گرفتن هم خود میتواند مصداقی از یاری شدن ما باشد.
4. با توجه به روایاتی که با موضوع ذکر علی عبادة داریم، و اینکه خطبه ی غدیر در حدود دویست فضیلت از ایشان را بیان کرده، خواندن آن عبادت محسوب میشود.
مقدمهی دوم: نکاتی چند پیرامون شفا.
طلب شفا در حقیقت در خواستی از طرف ما است که باید به تأیید خداوند متعال برسد تا اجرا گردد. حال خداوند متعال افرادی را به عنوان مقربان درگاهش معرفی فرموده و بیان داشته است که تأیید این افراد همان تأیید من است، پس عرض حاجت ما به ائمهی اطهار علیهم السلام و طلب شفا به این دلیل است. خواندن خطابه برای شفا به این نیت است که خطابهی غدیر را که موجب نزدیکی ما به آن بزرگواران است وسیلهای برای نزدیکی به آنها قرار دهیم و به واسطهی آن از آنها طلب شفا کنیم.
مقدمهی سوم: تأیید مراجع
تعبیر نذر و تمسک به خطابهی غدیر که میتواند جهت شفای بیماری هم باشد به تأیید مراجع بزرگ تقلید رسیده است و آنها جواز چنین تمسک و نذری را صادر فرمودهاند.
نتیجه گیری:
بنا بر سه مقدمهی ذکر شده در بالا، ، تمسک به خطابه ی غدیر که میتواند جهت شفای بیماری هم باشد با هدف کلی فرهنگ سازی خطبه ی غدیر و تعمق در مفاهیم آنچه به صورت فردی و چه به صورت جمعی ارزشمند و انشاءالله مأجور خواهد بود.
خدانگهدار

|