به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
صاحب سرزمین فدک کیست؟(قسمت دوم)
و اما فاطمه سلام الله علیها که با احتجاج کوبنده ی خود به ابوبکر فرمود:«چگونه تو از پدرت ارث می بری و من از پدرم ارث نمی برم؟»
مقصودش این بود که به فرض این که فدک در دست من نبوده و پیغمبر هم در زمان حیاتش آن را به من نداده باشد، باز فدک خالصه و مال شخصی پدر من است و به عنوان ارث هم که باشد به من می رسد، در برابر این منطق، ابوبکر حدیثی از قول پیغمبر جعل نمود که ما پیغمبران ارث نمی گذاریم.
این حدیث ساختگی نیز از چند جهت مورد ایراد است:
اولاً: هیچ حدیثی نباید مخالف مفاد آیات قرآن باشد، در صورتی که در ما نحن فیه آیاتی در قرآن وجود دارد که کاملاً و به طور واضح برخلاف حدیث ابوبکر است.
آن جا که می فرماید: «سلیمان از داود ارث برد و زکریّا از خداوند فرزندی خواست که از او و آل یعقوب ارث بَرد.» !
ثانیاً: این سخن ابوبکر از سه حال خارج نیست؛ یا باید گفت او این حدیث را جعل کرده و عملاً با قرآن مخالفت نموده است!
یا باید بگوییم او در قول خود صادق بود و در این صورت (نعوذ بالله) باید خود پیغمبر صلّی الله علیه و آله برخلاف قرآنی که به او وحی شده است سخنی فرموده است و این هم که محال است.
شق سوم این است که بگوییم ابوبکر حدیث را جعل کرد ولی نمی دانست که این حدیث با آیات قرآن مخالفت دارد.
در این حال ابوبکر هم تهمت و دروغ به رسول خدا صلّی الله علیه و آله بسته که حدیث ساختگی خود را به او نسبت داده و هم عدم شایستگی خود را برای جانشینی آن حضرت به اثبات رسانده است؛ زیرا کسی که از قرآن آن قدر بی اطلاع باشد که چنین آیاتی را که در مورد ارث پیغمبران است نداند، چگونه در مسند پیامبر صلّی الله علیه و آله نشسته و در کلیه ی احکام و مسائل شرعی حکومت می کند؟
ثالثاً: اگر پیامبر ارث نگذاشته باشد باید این موضوع شامل تمام اموال منقول و غیر منقول آن حضرت باشد، نه تنها فدک.
بنابراین به فرض صحت حدیث، لازم می آید که سایر اموال او هم مانند لوازم خانه، زره، شمشیر، اسب و خانه ی مسکونی ایشان جزو بیت المال و فیء مسلمین باشد، در حالی که آن ها را وارثان رسول خدا صلّی الله علیه و آله صاحب شده و حجره های ایشان را زنان وی تصاحب نمودند که یکی از آن ها هم عایشه بود و خود ابوبکر به عنوان این که حجره، مال دخترش است وصیت کرده بود که او را پس از فوت، در آن جا دفن نمایند، در صورتی که سهم عایشه یک نهم از یک هشتم خانه ی پیامبر می باشد که چند وجب بیشتر نبوده و جسد ابوبکر خیلی بیش از سهم عایشه از آن خانه را اشغال کرده است و هفت هشتم خانه متعلق به فاطمه سلام الله علیها که دختر منحصر بفرد آن حضرت بود
می رسد. جالب اینجاست که همین عایشه از دفن جنازه ی مطهر امام حسن علیه السّلام، فرزند آن بانوی مظلومه جلوگیری نموده و دستور داد به سوی آن تیراندازی نمایند!