به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
راهي براي اثر بيشتر
يه چند وقتي بود که توي اون کلوپ اینترنتی فعاليت خاصي نداشتم. دوباره عضو شدم تا فضا رو براي انجام فعاليت تبليغي بسنجم.
يکي از دوستانم در يک صفحه ي چَت چند نفره منو اَد کرد، که موضوع چتشون بحث حقانيت شيعه يا سني بود.
اولين باري که به اين صفحه سر زدم، چيزي ديدم که از تعجب چند دقيقه در حال هنگ بودم. بدون غلو و بزرگ نمايي، بيش از 95 درصدِ مطالبي که توي چند ماه فعاليت، اعضاي اون نشر داده بودند، دشنام، بي احترامي به همديگه و حتي در موارد زيادي فحش هاي رکيک ناموسي و غيره بود.
(البته متأسفانه) در بين اونها هم چند تا مطلب علمي مي شد پيدا کرد!!! همون لحظه که من وارد صفحه شدم، چند تا کاربر شيعه و سني در حال درگيري با هم بودند. سني فحش مي داد، شيعه بي احترامي مي کرد. اون يکي مي گفت، اين دو تا جواب مي داد. شايد باور نکنيد، اما نزديک به يک ساعت طول کشيد تا تونستم دو گروه رو از فحش دادن به هم منصرف کنم و فضا رو علمي کنم. شروع کردم در کمال احترام با طرفهای سني بحث کردن.
من دليل علمي مي آوردم و اونا هم جواب مي دادند. البته بي احترامي هم مي کردن، که من جواب بي احترامي شون رو با احترام بيشتر جواب مي دادم.
خلاصه بعد از کمي مباحثه و مناظره ديگه جواب علمي نداشتند که بِدن و اون روز بحث تموم شد.
چند روز بعد دوباره از اون صفحه پيامي دريافت کردم. صفحه رو باز کردم و باز هم فحش بود که رد و بدل مي شد البته با غلظت کمتري! دوباره وارد بحث شدم و با احترام کامل بحث رو به نتيجه رسوندم و طرفهای سني باز هم در جواب ناتوان ماندن.
يکي دو بار ديگه هم در زمان هاي مختلف با هم بحث هايي داشتيم که به لطف خدا و یاری امام زمان علیه السلام، حقانيت شيعه رو در تمامي اون ها به اثبات رسوندم و در همگي اونها در جواب بي احترامي طرف مقابل، احترام بيشتري مي گذاشتم. الآن حدود يک سال هست که بحث توي اون صفحه خاتمه پيدا کرده.
بايد ياد گرفت در تبليغات ديني هرچه به شخصِ ما بي احترامي کردند، در مقابل به طرف ديگر احترام بگذاريم.
دلیل آن خیلی راحت است، وقتي کسي به شما احترام مي گذارد و حتي يک حرف زور به شما مي زند، بهتر مي پذيريد يا هنگامي که يک نفر در حال بي احترامي کردن به شما لطفي هم بکند.
اگر مي خواهيم مُبلّغي خوب و اثر گذار براي أميرالمؤمنين عليه السّلام باشيم، بايد در برخورد با ديگران بهترين و بيشترين احترامات و نکات اخلاقي را بکار بگيريم. خصوصاً در مناظرات و بحث هاي رو در رو.
به ياد بياريم زماني که اون فرد يهودي از شام به مدينه اومد و در مقابل حضرت امام حسن مجتبي عليه السّلام به ايشان و پدر بزرگوارشون عليهما السّلام بي احترامي هاي فراواني کرد، حضرت در جواب نهايت احترام را بکار بردند و او همان جا شرمنده شد و اسلام آورد.
"پس يادمان باشد شيعه واقعی، با ادب ترين فرد عالم است و بيش از بقیه مردم به ديگران احترام مي گذارد"