به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
فضولي ----- تفريحگاه شيطان
جشن به خوبي برگزار شد. اكثر مهمانها آمده بودند و همه چيز به خير و خوشي گذشت. بعد از تمام شدن جشن، حرفها و سخنها شروع شد:
پذیرایی مناسبي نبود. غذا كم نمك بود. شام را كي پخته بود؟
سن كه اصلاً قشنگ نشده بود. ولي لوازم بکار رفته در آن خوب بود. طرح آن را چه کسی داده بود؟
شنيدهام که طرح اصلی را اجرا نکردهاند. از قرار معلوم بين مجری و طراح شکرآب است! ظاهراً درگيری فيزيکی هم داشتهاند. گويا اختلاف آنها مربوط به قبل و در زمان دانشجويی است. و...
بله، اينها حرفهاي به قول معروف خالهزنكي و كنجكاويهاي بيمورد بعضي آدمهاي كوتهبين است كه كاري جز دخالت و فضولي در امور ديگران ندارند. افراد بيكاري كه نشستهاند تا ببينند ديگران چه كار ميكنند، چه ميخورند، چه ميپوشند، كجا ميروند و چه ميگويند. آنگاه شروع به قضاوت و داوري کرده و نظريه صادر ميكنند. آنها گوش خواباندهاند تا ببينند كه اگر دو نفر آهسته صحبت ميكنند، چه ميگويند! در حالي كه در گفتار معصومين داريم:
إذا كانُ إثنانِ يُتَناجيانِ فَلا تَدخُلْ بُيًنَهْما. ( معانيالاخبار، ص ۱۸۸)
هنگاميكه دو نفر با يكديگر نجوا ميكنند پس بين آنها داخل نشو.
شايد آنها غافلند و نميدانند كه اينگونه طرز تفكر و اينچنين رفتاري، زمينههاي غيبت و تهمت را فراهم ميسازد! اينگونه مجالس كه با اين گفت و شنودها داير ميشود، جايگاه خوبي براي جولان شيطان است. آري شيطان قطعاً در چنين مكانهايي حضور فعال دارد و ميزبان مناسب مهمانهاي آن مجلس است.
هميشه يادمان باشد سؤال از چيزي كه هيچ نفعي براي ما ندارد، نهتنها پسنديده نيست، بلكه چه بسا ما را به گناهاني آلوده ميسازد كه اكثر آنها حقالناس است و به خاطر ارتكاب آنها مؤاخذه خواهيم شد.كسي كه بتواند با اين كنجكاويهاي شيطاني و بيمورد مبارزه كند و اين عمل زشت و اخلاق نكوهيده را ترك كند، بيشك مورد عنايت الهي قرار ميگيرد.
چرا ما با سؤالها و دخالتهاي بيجاي خود، وسائل آزردگي ديگران را فراهم سازيم و سبب رنجش خاطر ديگران شويم؟ اگر ادعايمان دوستي و محبت خاندان گرامي پيامبر عظيمالشأن است، پس بايد خود را متخلق به اخلاق آنها نمائيم.
بياييد با يك بازنگري در افكار و اعمالمان، زمينههاي پاك نمودن خود را مهيا سازيم و قدمي جلو بگذاريم تا ديگران كه ما را متشرع ميدانند، رفتار اسلامي را در عمل ما ببينند. رسولاكرم صلی الله علیه و اله ميفرمايند:
أعظَمُ الناسِ قَدراً مَن تَرَك ما لا يُعنيه. (معانيالاخبار، ص ۱۸۸)
ارزشمندترين مردم كسي است كه آنچه را به او مربوط نيست و فايدهاي ندارد، ترك نمايد.