به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
نگاهی به حدیث غدیر
کتابِ "نگاهی به حدیث غدیر"ترجمهی یکی از آثار ایت الله سید علی حسینی میلانی است که با قلمی شیوا و بیانی رسا به تبیین حقایق تابناک دین مبین اسلام و دفاع عالمانه از حریم امامت و ولایت امیرالمومنین علی علیه السّلام پرداخته است.
از احادیثی که همواره مورد توجه اندیشمندان بوده، "حدیث غدیر"است. حدیث شریفی که در سایهی اهتمام خداوند سبحان، پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله، ائمه اطهار علیهم السّلام و بزرگان صحابه، دارای جایگاه ویژهای بوده است. از این رو اندیشمندان اسلامی در قرون متمادی به آن پرداختهاند.
با وجود اجماع و نصهای مختلف مانند آیه ۶۷ سوره مائده معروف به آیه تبلیغ که مربوط به روز غدیر میباشد"یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ"، حدیث یوم الانذار یا حدیث یوم الدار"امرنی ربی بان ابلغ القوم ما امرت به، فضقت بذلک ذرعا حتی نزل جبرئیل و قال: ان لم تفعل لم تبلغ ما ارسلت به"و نمونههای فراوان دیگر؛ رسول خدا صلّی الله علیه و آله در تمام دوران رسالت مبارک و خجستهی خود، در کنار فراخوانی مردم به ایمان به خدای تعالی و رسالت خویش، آنان را به خلافت بلافصل امیرالمومنین علیه السّلام پس از خود دعوت فرموده و این امر الهی را به آنان ابلاغ مینمود.
حدیث غدیر، از جهات مختلف دارای عظمت و جلالت است که به برخی از آنها در این کتاب اشاره شده است:
1- شرایطی که پیامبر صلّی الله علیه و آله خطبه ی غدیر را در آن شرایط ایراد فرمودهاند.
2- سخنانی که در ضمن این خطبه از زبان پیامبر صلّی الله علیه و آله جاری شده است، بدون هیچ گونه شک و شبههای از نظر فنون زبان عرب دلالت بر امامت امام علی علیه السّلام مینماید.
3- آیاتی از قرآن کریم که دربارهی واقعه ی غدیر نازل شده است.
گفتنی است که عدهی بسیاری از دانشمندان در ماندگاری و نقل و نشر این حدیث شریف متحمل زحمات طاقت فرسایی شدهاند؛ همانگونه که منکران آن در رد، کتمان و بی اهمیت جلوه دادن این حدیث هیچ کوششی فروگذار نکردهاند.
در این کتاب حدیث غدیر به صورت گذرا در سه بخش بررسی شده است:
1- نگاهی به متن حدیث غدیر
2- کوششهایی در اثبات حدیث غدیر
3- تلاشهایی ناکارآمد برای بی اعتبار جلوه دادن حدیث غدیر.